Consiliul Județean lămurește situația abonamentelor pentru elevi. Linie telefonică pusă la dispoziția beneficiarilor care întâmpină probleme

Consiliul Județean lămurește situația abonamentelor pentru elevi. Linie telefonică pusă la dispoziția beneficiarilor care întâmpină probleme

Reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova au anunțat că au efectuat verificări în terminalele pentru microbuze din Ploiești (McDonald`s Nord, Coreco Sud, Bariera Bucov-benzinăria Mol). Controalele au fost organizate, potrivit unei informări transmise de CJ, având în vedere începerea cursurilor preuniversitare, dar și "confuziile create de H.G. nr. 435/2020, privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi"

Echipele de control au constatat, astfel, că o parte din operatorii de transport a eliberat abonamente gratuite pentru elevi pe baza adeverințelor emise de unitățile de învățământ, în timp ce unii elevi nu au reușit încă să obțină adeverințele care atestă calitatea în baza căreia beneficiază de abonament gratuit. De asemenea, mai anunță CJ Prahova, unii elevi au sunat la operatorii de transport și au relatat că au întâmpinat unele dificultăți privind obținerea abonamentelor.

"Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm operatorilor de transport să asigure transportul gratuit al elevilor în conformitate cu prevederile H.G. nr. 435/2020. Consiliul Județean Prahova recomandă părinților care se confruntă cu probleme în obținerea legitimațiilor de transport gratuite pentru elevi să sune la numărul de telefon unic 0244/920, pentru rezolvarea punctuală a sincopelor apărute", au comunicat reprezentanții CJ Prahova.

 

 

Image
Image
Image