Consultare publică privind proiectul de regenerare urbană a zonei UPG Ploiești. Primăria Ploiești a publicat chestionarul

upg ploiești regenerare urbană
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a lansat, marți, o consultare publică privind un proiect de regenerare urbană a zonei UPG Ploiești. Sunt așteptați să-și spună părerea în special studenții universității ploieștene și locuitorii cartierului Bariera București.

„Am început un proiect de regenerare urbană a zonei UPG. Mai concret, vrem să transformăm liziera de vis-a-vis de Universitate (de la benzinăria Rompetrol până aproape de ieșirea din Ploiești) într-un spațiu verde revitalizat, atractiv, prietenos și funcțional.

Asta include, printre altele: revitalizarea vegetației existente, amenajare infrastructură de recreere, infrastructură sportivă și de activități fizice și grădini comunitare.

Proiectul este realizat prin UrbanizeHub, specialiștii care au proiectat și Parcul Liniei din Sectorul 6 al Bucureștiului. Termenul de realizare a proiectului tehnic este iunie 2025, urmând apoi procedurile de achiziție a execuției proiectului și, apoi, execuția propriu-zisă”, a anunțat Polițeanu.

Chestionarul poate fi completat AICI.

Terenul pe care se dorește implementarea acestui proiect are o suprafață de 9.100 mp și face parte din domeniul public al Municipiului Ploiești.  Zona aleasă este tranzitată de foarte multe persoane tinere, care prin specificul activității de studiu în cadrul universității au nevoie și de pauze și timp pentru relaxare. De asemenea, zona respectivă este amplasată lângă cartierul Bariera București, o zonă rezidențială aglomerată a Ploieștiului. Proiectul inițiat de municipalitate ar deservi direct peste 8.000 locuitori. Pentru regenerarea lizierei și transformarea acesteia într-un spațiu public atractiv, funcțional și sustenabil este necesară elaborarea documentației tehnice, în baza căreia se va realiza execuția lucrărilor”, explică reprezentanții Primăriei Ploiești, cu privire la acest demers.

Obiectivele proiectului:

  • amenajarea terenului și realizarea infrastructurii, prin crearea unor spații multifuncționale, care să încurajeze recreerea și integrarea elementelor naturale cu designul urban, iluminat ornamental eficient energetic, sisteme inteligente de irigare, etc.;
  • amplasare de mobilier urban-băncuțe și mobilier pentru relaxare, leagăne pentru adulți, zonă de relaxare cu hamace;
  • montare mese de ping-pong, mese de șah, zonă de fitness de tip calisthenics, rastel de biciclete;
  • amenajare foișor, loc de joacă pentru copii, alei pietonale, montare coșuri pentru gunoi;
  • sporirea accesibilității pentru categoriile de utilizatori, inclusiv persoanele cu dizabilități;
  • promovarea biodiversității prin amenajare de spații verzi care să includă plante perene, arbori, arbuști și flori.

 

Image
Image