CORONAVIRUS | CJ Prahova achiziționează un aparat pentru diagnosticarea rapidă a infecțiilor cu COVID-19

CORONAVIRUS | CJ Prahova achiziționează un aparat pentru diagnosticarea rapidă a infecțiilor cu COVID-19

Conducerea Consiliului Județean Prahova a hotărât achiziționarea, pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a unui echipament medical destinat diagnosticării rapide a infecțiilor cu coronavirus. Acesta va analiza probele de la suspecții de coronavirus în doar șase ore, prin procedura Real Time – PCR, menționează reprezentanții instituției.

"Trebuie să tratăm cu maximă seriozitate criza declanșată de noul coronavirus Covid-19 la nivel european, inclusiv în România.

Pentru că ieri în județul Prahova a apărut o nouă suspiciune de îmbolnăvire, am decis declanșarea procedurii de achiziționare a unui echipament medical destinat diagnosticării rapide a infecțiilor cu coronavirus.

În cel mai scurt timp posibil, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, probele de la suspecții de coronavirus vor putea fi analizate în doar șase ore, prin procedura Real Time – PCR, astfel încât să cunoaștem dacă o persoană este sau nu infectată cu Covid – 19!

Vă voi informa prompt în legătură cu măsurile ce vor fi luate în continuare, la nivelul Consiliului Județean și al instituțiilor din subordine, pentru limitarea eventualei răspândiri a noului virus", a declarat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

 

Image
Image
Image