CORONAVIRUS | Prefectura Prahova le solicită agenților economici din județ să pune la dispoziție spații pentru carantină. Cât plătește statul pentru un loc

CORONAVIRUS | Prefectura Prahova le solicită agenților economici din județ să pune la dispoziție spații pentru carantină. Cât plătește statul pentru un loc

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a lansat, luni, un apel către agenții economici din județ, solicitându-le acestora să pună la dispoziție spațiile de cazare disponibile pentru carantinarea cetățenilor față de care se impune luarea acestei măsuri.

"Instituția Prefectului – Județul Prahova face apel către toți agenții economici de pe raza județului Prahova care dețin unități de cazare să se alăture luptei pentru combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus. În acest scop, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită autorităților locale și operatorilor de profil să înțeleagă importanța și complexitatea stării de urgență și să accepte ca, în această perioadă, spațiile pe care le administrează să devină locuri de carantină pentru românii care revin în țară din «zonele roșii»", a transmis Prefectura Prahova.

Autoritățile subliniază că solicitarea este una urgentă, "dat fiind fluxul mare de persoane care se întorc din țările afectate de noul coronavirus".

Conform HG 201/2020, cheltuielile pentru carantină sunt acoperite de stat, astfel:

- alocație de cazare în valoare de 230 lei/zi (…); în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit, alocația de cazare este în valoare de 50 lei/zi (…);

- indemnizația de cazare, în cuantum de 70 lei/zi (…)

Mai multe detalii despre acest aspect pot fi obținute la telefon 0244.514.015, prin fax, la numerele 0244.546.067 și  0244.510.276 sau prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Numerele de telefon ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova (C.J.C.C.I.) sunt 0720.259.833 și  0244.515.946.

Luni, pe 30 martie, în Prahova se aflau 205 persoane în carantină instituționalizată.

 

 

Image
Image
Image