Credit de 80.000.000 de lei, la Ploiești, pentru achiziția de gaze la preț mic, în iarna 2023 - 2024

credit gaze termo ploiești
Sursa foto: Primăria Ploiești
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Ploiești a anunțat că luni a fost semnat contractul de finanțare rambursabilă pentru achiziționarea stocului de gaze naturale necesar asigurării agentului termic pentru încălzire, în sistem centralizat, la nivelul municipiului, în sezonul rece 2023-2024. Este vorba despre un credit contractat de Termo Ploiești și garantat de municipalitate.

 

"Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat, astăzi, contractul de finanțare rambursabilă pentru achiziționarea stocului de gaze naturale, necesar funcționării sistemului de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, în sezonul rece 2023-2024, pentru Municipiul Ploiești. 

Contractul de finanțare rambursabilă, în valoare de 80.000.000 lei, a fost semnat de edilul șef al Municipiului Ploiești cu Exim Banca Românească", informează un comunicat al Primăriei Ploiești.

La finalul lunii octombrie, Consiliul Local Ploiești a aprobat, la inițiativa primarului, hotărârea privind garantarea, de către autoritatea publică ploieșteană, a acestui împrumut contractat de operatorul de servicii de alimentare cu energie termică a Municipiului Ploiești, S.C. Termo Ploiești S.R.L. și care trebuie rambursat integral până la 30 mai 2024.

Banii vor fi utilizați strict pentru cumpărarea de gaze, în vederea producerii de agent termic. "Garantarea acestei finanțări rambursabile se face exclusiv pentru achiziționarea stocului de gaze naturale, necesar funcționării sistemului de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, în sezonul rece 2023-2024", subliniază reprezentanții Primăriei.

“Primăria Municipiului Ploiești girează acest împrumut imperios necesar pentru asigurarea, în condiții optime, a furnizării de agent termic – apă caldă și căldură -  în sezonul de iarnă 2023-2024. Doresc să informez miile de familii ploieștene, care beneficiază de apă și căldură prin intermediul sistemului integrat de termoficare urbană că, așa cum am promis, am obținut, prin negocierile serioase derulate, cel mai mic preț de achiziție a gazelor naturale necesare producerii agentului termic, în ciuda faptului că experimentăm cu toții un context internațional în situație de criză, care generează multiple fluctuații la nivelul prețului gazelor naturale.  De asemenea, cel mai important este că am reușit, pentru ploieșteni, menținerea, și în acest sezon rece, a celui mai mic preț din țară, facturat direct către populație, pentru încălzirea în sistem centralizat” a declarat, primarul Andrei Liviu Volosevici.

 

Image