fbpx

Cum arată bugetul şi priorităţile Consiliului Judeţean Prahova în 2022 | VIDEO

Cum arată bugetul şi priorităţile Consiliului Judeţean Prahova în 2022 | VIDEO

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone, estimează un buget record pentru 2022

Image
Image

BUGET 2022 PRAHOVA | Consiliul Judeţean estimează un buget record în 2022, de aproape un miliard de lei, mult peste cel de anul trecut, cea mai mare diferenţă fiind făcută de aportul aşteptat la proiectele europene. Priorităţile includ modernizarea unor drumuri, îmbunătăţirea condiţiilor de la Spitalul Judeţean şi finalizarea documentaţiilor tehnice aferente proiectelor pentru realizarea mai multor şosele de centură.

BUGET 2022 PRAHOVA | Instituţia ar urma să aibă un buget în valoare de peste 980 de milioane de lei în 2022, conform estimărilor actuale. Suma e mult peste cele din 2020 şi 2021, creşterea venind atât în urma unei alocări mai mari aşteptate de la Guvern, cât mai ales din sursele aferente derulării unor proiecte cu finanţare externă. Bugetul CJ Prahova pe acest an ar putea fi aprobat în jurul datei de 10 februarie, a estimat vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Tudone.

"Bugetul judeţului Prahova faţă de 2021 este în creştere. Raportat strict la sumele alocate de la bugetul de stat, avem o alocare cu aproximativ 70 de milioane de lei mai mare faţă de anul trecut, pe care urmează să le redistribuim spre investiţiile care necesită maximă urgenţă. Raportat la suma totală, ca execuţie, bugetul judeţului are o creştere consistentă, datorită influenţei proiectelor care urmează a se implementa. Prin comparaţie, dacă în 2020 am încheiat exerciţiul financiar cu aproximativ 550 de milioane, în 2022 avem un exerciţiu financiar propus de 986 de milioane de lei", a declarat Dumitru Tudone, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Buget 2022 | Investiţiile prioritare anunţate de CJ Prahova

BUGET 2022 PRAHOVA | Priorităţile se axează, în linii mari, pe două componente majore, infrastructura medicală şi cea rutieră. La primul capitol, Consiliul Judeţean a anunţat că are o sponsorizare promisă de la OMV Petrom şi intenţionează să demareze din acei bani un program de modernizare a tuturor sălilor de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Tot la Judeţean, instituţia are în implementare un proiect european de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe, care ar urma să se încheie în acest an, şi ar mai urma să lanseze un alt proiect european pentru modernizarea zonei de ambulatoriu. La capitolul infrastructură rutieră, CJ are un proiect european început, pentru modernizarea a trei drumuri din sud-estul judeţului, şi un altul în aşteptare, pentru DJ 720, iar în 2021 urmează să finalizeze studiile de fezabilitate pentru o serie de şosele de centură. Pe listă se află centurile oraşelor Comarnic, Azuga, Buşteni şi Mizil, a comunei Păuleşti şi varianta Băneşti-Valea Doftanei, practic o centură a municipiului Câmpina, care ar reprezenta primul tronson dintr-o şosea care ar urma să lege Prahova de Braşov, ca alternativă la DN1, pe ruta Câmpina - Valea Doftanei - Brădet. Tot aici e propus şi un proiect de realizare a unei variante ocolitoare pentru oraşul Vălenii de Munte, care ar urma să înceapă de undeva din Măgurele şi să iasă în DN1A în dreptul comunei Teişani. În acest an se încheie studiile de fezabilitate, după care ne putem aştepta să mai dureze câteva luni până se ţin licitaţiile, apoi alte câteva luni pentru etapa de proiectare, un orizont de aşteptare realist pentru începerea lucrărilor la centurile promise fiind mai degrabă în 2023, în varianta în care va exista finanţarea asigurată.

BUGET 2022 PRAHOVA | Conducerea Consiliului Judeţean a mai anunţat şi că îşi doreşte realizarea unui complex sportiv, care să includă o sală polivalentă de 12.000 de locuri şi un bazin de înot.

"Printre priorităţi sunt investiţiile în infrastructura rutieră, în finalizarea lucrărilor de reparaţii şi lucrărilor de investiţii pe centurile ocolitoare prezentate, în infrastructura de sănătate sperăm să demarăm licitaţia pentru realizarea blocului operator cu cele 14 săli de operaţii, finalizarea proiectului european pe UPU şi continuarea investiţiilor în Spitalul Judeţean necesare asigurării unui cadru medical adecvat", a mai afirmat vicepreşedintele Dumitru Tudone.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.