Cum va arăta şi când va fi gata centura ocolitoare a municipiului Câmpina

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Judeţean Prahova a finalizat studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii municipiului Câmpina, parte dintr-un proiect de amploare, care viza realizarea unei alternative la DN 1, care să lege judeţele Prahova şi Braşov, pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele. Autorităţile au ales una dintre cele patru variante propuse în studiul de fezabilitate şi urmează să lanseze în scurt timp o licitaţie pentru serviciile de proiectare, fără a preciza un termen pentru începerea lucrărilor. În principiu, conducerea CJ speră să obţină în 2018 fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru a demara proiectul.

Singurul lucru sigur în privinţa viitoarei centuri, în momentul de faţă, este traseul. Din cele patru variante propuse de executanţii studiului de fezabilitate, autorităţile au ales varianta 1 (evidenţiată cu roşu pe harta prezentată mai jos), care merge pe marginea râului Doftana, prin partea dreaptă a municipiului Câmpina, pornind din DN 1 şi mergând până în DJ 102I, drumul judeţean care duce spre Valea Doftanei.

Traseul va avea aproape 7,3 kilometri, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Consiliului Judeţean. Din DN 1 urmează să se realizeze o bretea de acces spre noua centură, imediat după podul peste Doftana, cu mai puţin de un kilometru înainte de Calea Daciei cum circulaţi pe sensul Ploieşti-Sinaia. În această zonă urmează să se amenajeze şi un sens giratoriu, pentru a permite accesul şoferilor care vin dinspre Valea Prahovei. Aceştia, pentru a intra pe centura municipiului, vor avea posibilitatea să vireze imediat după ce coboară Calea Daciei, apoi ajung în noul giratoriu, iar de acolo îşi pot continua drumul spre Valea Doftanei.

Mai departe, traseul mai prevede un pasaj rutier peste calea ferată şi un nod rutier în dreptul intersecţiei cu DJ 100E, prevăzut cu sens giratoriu şi bretele de acces.

Şoseaua ocoleşte municipiul Câmpina şi urmează să se oprească în DJ 102I, drumul care duce spre Valea Doftanei, într-o intersecţie în "Y", autorităţile urmând să ia în discuţie modul în care se va face în zona semnalizarea rutieră şi care va fi drumul cu prioritate aici.

Noua centură ar putea asigura accesul şi spre un potenţial nou parc industrial, luat în calcul de mai multă vreme de autorităţi, care au identificat în apropiere un teren disponibil, de aproximativ 10 hectare,

"S-a finalizat studiul de fezabilitate, acum urmează să dăm drumul licitaţiei pentru selecţia firmei care va face proiectarea. Sperăm ca anul viitor să primim fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dacă acesta va mai fi disponibil în 2018. Există o asociere între Consiliul Judeţean, Câmpina şi Băneşti, am avea fonduri pentru a derula şi pe cont propriu aceste lucrări, noi putând suporta, probabil, o parte mai mare, însă căutăm şi alte soluţii de finanţare. Această şosea de centură este necesară pentru a degreva municipiul Câmpina de traficul care merge spre Valea Doftanei. De asemenea, avem speranţa că, odată cu realizarea acestei centuri, municipiul va putea să dezvolte un parc industrial în zonă, având un teren de 10 hectare", ne-a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În varianta realistă, dacă lucrările vor fi demarate anul viitor, şoseaua ar putea fi dată în folosinţă în 2019.

CITEŞTE ŞI:

Şoselele de centură pentru Comarnic şi Buşteni ar putea fi gata în 2018

{gallery}centura campina{/gallery}

Image