DATORII PRIMARIA PLOIESTI | Rectificare bugetară la Primăria Ploiești, pentru plata restanțelor la bănci

DATORII PRIMARIA PLOIESTI | Rectificare bugetară la Primăria Ploiești, pentru plata restanțelor la bănci
Consiliul Local a aprobat, miercuri, majorarea cu 3,5 milioane de lei a bugetului alocat în acest an pentru plata ratelor la bănci, după ce Primăria acumulase restanțe mai mari de 120 de zile (Foto: Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

DATORII PRIMARIA PLOIESTI Administrația ploieșteană a acumulat datorii mai mari de 120 de zile la plata ratelor către bănci, aferente unor credite mai vechi. Pentru a le putea plăti, Consiliul Local a aprobat miercuri suplimentarea cu 3,5 milioane de lei a bugetului pentru restituirea împrumuturilor, luând banii de la investiții și salubritate.

DATORII PRIMARIA PLOIESTI Consiliul Local Ploiești a aprobat, într-o ședință extraordinară derulată miercuri, rectificarea bugetului local pe 2023. Măsura a vizat alocarea bugetară pentru plata ratelor la bănci. Astfel, au fost luate aproximativ 2 milioane de lei de la investiții și 1,5 din bugetul pentru salubritate. Banii au fost duși la alocarea pentru rambursarea creditului BRD.

Șefa Direcției Economice din Primărie a explicat în timpul ședinței CL că instituția avea restanțe mai mari de 120 de zile la plata ratelor. Aceasta a mai precizat că administrația locală urmează să mai încaseze zilele acestea bani de la Guvern, din impozitul pe venit, ceea ce va permite să-și achite aproape în totalitate restanțele.

DATORII PRIMARIA PLOIESTI | Rectificare bugetară pentru plata ratelor

Odată cu această rectificare, bugetul total pentru rambursări de credite la nivelul Primăriei Ploiești a crescut de la 27,3 până la 30,8 milioane de lei în 2023.

datorii primaria ploiesti buget 2023 restante rate credite banci

Proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetului local a fost aprobat cu unanimitate de voturi în ședința de miercuri a Consiliului Local Ploiești.

DATORII PRIMARIA PLOIESTI Creditul BRD fusese luat în 2011 de municipalitate, la o valoare de 40 de milioane de euro, pentru susținerea unor investiții derulate la acel moment.

Image