De teama coronavirusului, Consiliul Local Ploieşti se va "reuni" prin videoconferinţă

De teama coronavirusului, Consiliul Local Ploieşti se va "reuni" prin videoconferinţă

Tabletele primite de consilierii locali vor fi puse la întrebuinţare. În încercarea de a evita pe cât posibil deplasările, Consiliul Local Ploieşti urmează să îşi desfăşoare viitoarele şedinţe prin videoconferinţă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reunit marţi, într-o şedinţă extarodinară, forul legislativ ploieştean a dezbătut, pe lângă două rectificări bugetare, o propunere de actualizare a regulamentului intern, care va permite desfăşurarea şedinţelor în sistem videoconferinţă, în situaţii extreme. Printre scenariile prevăzute, care nu necesită prezenţa fizică a consilierilor, se regăsesc pandemiile, epidemiile, cutremurele sau alte fenomene naturale extreme de natură a pune în pericol sănătatea aleşilor locali sau sănătatea publică.

Proiectul stabileşte, mai departe, cum se vor putea conecta consilierii şi cum se vor face înscrierile la cuvânt şi dezbaterile. Pentru sistemul de vot există două variante, fie un vot electronic, prin intermediul aceleiaşi aplicaţii informatice, fie unul prin apel nominal, ca pe vremuri, în care fiecare ales local primeşte cuvântul întimpul numărătorii. Practic, singurii care vor fi nevoiţi să vinăefectiv la şedinţă vor fi preşedintele de şedinţă, ales periodic din rândul consilierilor, şi angajaţii de la Serviciul Informatic al Primăriei, care trebuie să asigure conexiunea.

Image
Image
Image