Desfiinţarea Direcţiei de Pază Prahova, suspendată de instanţă

Desfiinţarea Direcţiei de Pază Prahova, suspendată de instanţă

Secţia Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova a decis, joi, suspendarea aplicării hotărârii prin care Consiliul Judeţean decisese desfiinţarea Direcţiei de Pază. Cu alte cuvinte, direcţia, care ar fi urmat să dispară la 31 martie, nu se mai desfiinţează, cel puţin nu pentru moment. E de aşteptat ca sentinţa să fie atacată, aşa cum e de aşteptat să apară un litigiu care să vizeze şi anularea, nu doar suspendarea actului administrativ.

ACTUALIZARE ora 15.20: Decizia a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată. Vedeţi la finalul articolului sentinţa!

Procesul vizând suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean Prahova a fost intentat de 19 angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Pază, între timp unii dintre ei plecaţi din instituţie. Aceştia reclamaseră încălcarea unor prevederi din Codul administrativ sau Codul muncii şi probleme în modul de fundamentare a proiectului de hotărâre. Litigiul s-a judecat astăzi la Tribunalul Prahova. Deşi pe portalul instanţelor de judecată nu au fost publicate până la această oră informaţii oficiale, veştile venite dinspre CJ Prahova confirmă că instanţa a decis suspendarea hotărârii. Sentinţa nu este definitivă. În plus, miza cea mare într-un astfel de demers, pentru contestatari, ar fi să obţină anularea hotărârii CJ, mai presus decât suspendarea aplicării.

Consiliul Judeţean Prahova hotărâse pe 27 ianuarie, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Direcţiei de Pază, având 159 de posturi, precum şi desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Întreţinere a Drumurilor, cu 59 de posturi, plus reducerea cu 96 de posturi a organigramei aparatului de specialitate.

"Solutia pe scurt: Admite cererea având ca obiect «suspendare executare act» formulată de reclamanţii (...) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Prahova. Suspendă executarea efectelor Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr.2/27.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare act. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 18.02.2021. Document: Hotarâre  161/2021  18.02.2021".

Image
Image
Image