Dezinfecție, dezinsecție și deratizare în Ploiești. Sunt vizate spitalele, școlile, grădinițele, dar și mijloacele de transport în comun

Dezinfecție, dezinsecție și deratizare în Ploiești. Sunt vizate spitalele, școlile, grădinițele, dar și mijloacele de transport în comun

Coral Impex, operatorul pentru servicii DDD din Ploiești, a anunțat că în perioada 14 - 23 februarie, va efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare în spaţiile închise ale clădirilor instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local (unităţi de învăţământ, spitale, adăposturi ALA şi alte instituţii publice) şi servicii de dezinfecţie la mijloacele de transport în comun. Intervențiile vor fi realizate în baza contractului încheiat, în decembrie 2019, cu Primăria Ploiești.

Într-un comunicat transmis de companie, reprezentanții Coral Impex precizează că produsele utilizate sunt:

> Super Killer 25 EC, în activitatea de dezinsecţie, având substanţa activă cipermetrina, cu diluţia şi norma de aplicare indicate în avizul sanitar emis de Ministerul Sănătăţii; timp de acţiune a soluţiei insecticide: maxim 24 ore.

> Performant D, în activitatea de dezinfecţie, având substanţa activă Alky dimethylbenzyl ammonium chloride, cu diluţia şi norma de aplicare indicate în avizul sanitar emis de Ministerul Sănătăţii; timp de acţiune a soluţiei dezinfectante: maxim 60 de minute.

> Agrorat Wax Block, în activitatea de deratizare, având substanţa activă brodifacoum, respectând norma de utilizare indicată în avizul sanitar/certificatul de recunoaștere mutuală.

"Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, cu acordul prealabil al beneficiarului. Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) şi Xi (gr. IV) de toxicitate", mai informează Coral.

Către toate unităţile de învăţământ au fost transmise deja măsurile de informare şi prevenire a intoxicării cu substanţe dezinfectante, insecticide şi raticide utilizate în activităţile de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, precum şi documentele produselor utilizate, emise de Ministerul Sănătăţii, activităţile fiind programate de comun acord cu conducerile unităţilor.

 

 

Image
Image
Image