Discuţii pentru reabilitarea Gării de Sud din Ploieşti, între Primărie, CFR şi Ministerul Transporturilor

Discuţii pentru reabilitarea Gării de Sud din Ploieşti, între Primărie, CFR şi Ministerul Transporturilor

Reprezentanţii Primăriei Ploieşti au avut mai multe discuţii cu oficialii din Ministerul Transporturilor şi CFR pentru reabilitarea zonei Gării de Sud. În varianta ideală, proiectul va viza atât modernizarea trotuarului din faţa gării, cu tot cu eliminarea tonetelor inestetice, dar şi reabilitarea clădirii propriu-zise, peroanelor şi copertinelor.

Viceprimarul Daniel Nicodim a făcut miercuri o vizită de lucru la Bucureşti, unde a discutat cu secretarul de stat Adrian Dupu, din Ministerul Transporturilor. Joi, o comisie tehnică a venit la Ploieşti, pentru continuarea demersurilor. Iniţiativa vizează nu numai igienizări şi eliberarea trotuarului, ci şi reabilitarea Gării de Sud, una dintre clădirile-reper ale Ploieştiului.

La rândul său, secretarul de stat Adrian Dupu a confirmat, printr-o postare pe reţelele de socializare, intenţiile de modernizare a gării: "Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu vice-primarul municipiului Ploiești, Dan Nicodim, și conducerea CNCF CFR SA unde am analizat soluțiile pentru renovarea gării Ploiești Sud și a întregii zone din fața gării. Lucrăm împreună cu administrația publică locală pentru binele ploieștenilor".

Image
Image
Image
Image
Image