Două noi giratorii popuse la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, la interval de mai puţin de un kilometru

Două noi giratorii popuse la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, la interval de mai puţin de un kilometru

Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Blejoi au început demersurile pentru amenajarea unui sens giratoriu pe Drumul Judeţean 102, la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, la mai puţin de un kilometru faţă de celebru giratoriu suspendat, pe de o parte, şi faţă de un nou rond care va fi amenajat de Primărie aproape de Spitalul Judeţean, pe de altă parte.

Două noi sensuri giratorii urmează să apară pe DJ 102, la ieşirea din Ploieşti pe la Spitalul Judeţean, unul amenajat de Consiliul Judeţean Prahova şi unul de către Primăria Ploieşti. În primul caz, autorităţile prahovene au intrat într-un parteneriat cu Primăria Blejoi, pe raza căreia se află terenul, pentru amenajarea unui giratoriu pe acest drum judeţean, la intersecţia cu prelungirea străzii Hortensiei. Ca poziţionare, noul obiectiv e undeva aproape la mijlocul distanţei dintre Spitalul Judeţean de Urgenţă şi sensul giratoriu suspendat amenajat deasupra centurii Ploieştiului. Strada Hortensiei porneşte din Bulevardul Republicii, iar o prelungire a ei şerpuieşte pe câmp, asfaltată doar pe un tronson, şi deserveşte deja cel puţin două cartiere rezidenţiale mari, iar autorităţile prahovene anunţă că zona va cunoaşte o dezvoltare importantă în viitorul apropiat. "Sunt foarte multe autorizaţii de construire eliberate de Primăria Blejoi pentru ridicarea unor blocuri de locuinţe în acea zonă. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am considerat că va fi nevoie de măsuri pentru fluidizarea traficului rutier. Mai mult, e vorba despre facilitarea legăturii între două drumuri judeţene, pentru că o să fie amenajată o stradă care să lege Bulevardul Republicii, practic un tronson din Drumul Judeţean 101I, cu Drumul Judeţean 102", ne-a declarat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Conform serviciului de hărţi oferit de Google, între punctul în care urmează să fie derulată investiţia şi sensul giratoriu suspendat existent la ieşirea spre Păuleşti e o distanţă de mai puţin de un kilometru. În partea opusă, înspre Ploieşti, la o distanţă de vreo 900 şi ceva de metri faţă de acelaşi punct urmează să mai apară un sens giratoriu, de data aceasta amenajat de Primărie, odată cu proiectul european pentru realizarea unui terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean, propus în cadrul axei de investiţii de la UE dedicate mobilităţii urbane în polii de creştere.

Astfel, odată cu amenajarea terminalului pentru transportul public, şoferii care vin pe strada Alba Iulia, dinspre Bulevardul Republicii din Ploieşti, nu vor mai avea voie să vireze la stângă în DJ 102, la una dintre cele mai periculoase intersecţii din jurul municipiului, în schimb aceştia având posibilitatea să facă dreapta, să meargă un pic mai mult de 200 de metri până în dreptul buclei pentru tramvaie şi să întoarcă la noul giratoriu de acolo.

Ca orizont de aşteptare, lucrurile nu sunt prea clare. În timp ce autorităţile judeţene spun că sunt toate şansele ca giratoriul lor, anunţat prima oară prin 2017, să fie gata în acest an, pentru cel dinspre Spitalul Judeţean vom mai avea de aşteptat, în contextul în care proiectele depuse pe axa de mobilitate urbană încă n-au intrat în contractare, iar Primăria Ploieşti nu a estimat nicio alocare pentru ele în propunerea de buget local pe 2020.

 

Image
Image
Image