Consilierii județeni au fost convocați, miercuri după-amiază, în ședință extraordinară, inclusiv pentru decizii cu privire la două mari proiecte de infrastructură din partea de est a județului. Unul dintre ele se referă la construirea unui pasaj suprateran care să să fluidizeze circulația între Ploiești și Mizil, iar al doilea va asigura conexiunea între localitățile din sud-estul județului și rețeaua TEN-T.
CJ Prahova va dezbate, joi, propunerea de încheiere a unui parteneriat cu CNAIR, pentru realizarea proiectului „Pasaj suprateran pentru fludizare trafic DJ102E/ DN1A/ DN1B - Bucov”.
Investiție în infrastructură, pe ruta Gorgota - Balta Doamnei - Drăgănești - Fulga
„Obiectivul propus reprezintă o prioritate a administrației județului și are ca scop fluidizarea traficului auto pe relatia Ploiești - Mizil, creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane.
Scopul Parteneriatului îl constituie asigurarea conlucrării între parteneri în vederea realizării de proiecte de infrastructură de transport, obiectivul fiind de fluidizare trafic pe direcția Ploiești – Mizil cu asigurarea preluării traficului din zonele Blejoi, Berceni și Tătărani”, conform precizărilor din referatul de aprobare atașat proiectului.
Autoritățile județene se vor ocupa de elaborarea documentațiilor tehnico-economice, derularea procedurii de achiziție, dar și monitorizarea lucrării.
A doua inițiativă se referă la „modernizarea și reabilitarea DJ100B”, proiectul urmând să fie depus spre finanțare în perioada de programare 2021-2027, în cadrul Programului Regional Sud Muntenia 2021 - 2027, ca Prioritate 2. Scopul este „dezvoltarea teritorială durabilă prin îmbunătățirea infrastructurii rutiere şi a relațiilor funcționale dintre zonele rurale din județul Prahova și îmbunătățirea accesibilității județului Prahova la rețeaua de transport TEN-T”.
Stadiul lucrărilor la centura orașului Comarnic. A început relocarea rețelelor de utilități
„Prin implementarea proiectului, drumul județean va beneficia de un profil nou, modernizat și reabilitat, cu scopul de a face mai accesibilă regiunea și care va contribui la sporirea considerabilă a capacității portante și a vitezei de deplasare a autovehiculelor, asigurând totodată condiții de siguranță rutieră atât a locuitorilor, cât și a celor care tranzitează zona. Impactul proiectului va consta în dezvoltarea mai rapidă a regiunii, prin facilitarea accesului rutier şi deschiderea intraregională, va contribui la descongestionarea traficului şi creșterea siguranței acestuia și la creșterea mobilității forței de muncă, prin facilitarea transportului forței de muncă.
Proiectul începe în comuna Gorgota, traversează comunele Balta Doamnei, Gherghița, Drăgănești, până în comuna Fulga, asigurând conectivitatea rutieră directă cu rețeaua TEN-T, prin intermediul DN1, A3 și DN1D și conectivitatea indirectă cu rețeaua TEN-T prin DJ 100C (conexiune cu A7)”, subliniază inițiatorii, în referatul de aprobare”, potrivit documentației atașate proiectului.
Pentru ambele proiecte, autoritățile județene speră să atragă fonduri europene.