Două zone de liberă circulaţie în Prahova, în jurul municipiilor Ploieşti şi Câmpina. Vezi localităţile propuse!

Două zone de liberă circulaţie în Prahova, în jurul municipiilor Ploieşti şi Câmpina. Vezi localităţile propuse!

În continuarea anunţului făcut astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova privind definirea zonei metropolitane, Prefectura a transmis un mesaj oficial în care anunţă că atât municipiul Ploieşti cât şi municipiul Câmpina vor fi incluse în astfel de zone de liberă circulaţie, în care nu vor exista restricţii şi nici nu va fi nevoie de adeverinţe sau declaraţii pe proprie răspundere pentru oamenii care se deplasează din cele două municipii spre localităţile învecinate sau invers. În cazul Ploieştiului, aşa-zisa zonă metropolitană e atât de extinsă, încât ajunge până în Vălenii de Munte sau Drăgăneşti. Încă puţin şi ar fi cuprins şi localităţi din Ialomiţa sau Ilfov.

Cele două zone încă nu au fost aprobate oficial, acest lucru fiind aşteptat să aibă loc în următoarele ore, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectura Prahova a prezentat, însă, detaliile privind proiectul şi cele două zone, cu tot cu localităţile care ar urma să fie incluse.

"Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor și în conformitate cu Hotărârea de Guvern privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a recomandărilor formulate de Grupul de Comunicare Strategică din subordinea Guvernului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a propus ca în această perioadă să fie considerate ca făcând parte din zone metropolitane cele două municipii ale județului și o serie de localități, după cum urmează:

1. PLOIEȘTI și localitățile: Albești-Paleologu, Tomșani, Ariceștii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Băltești, Bănești, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Boldești-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipănești, Măgurele, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorțeni, Șirna, Târgșoru Vechi, Telega, Tinosu, Urlați, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcănești.

2. CÂMPINA și localitățile: Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei", a transmis,.marţi, Prefectura Prahova

Întrucât sunt cuprinși în ambele zone, locuitorii din Bănești și Telega vor putea circula fără declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu în ambele arii menționate mai sus.

"Prahovenii care au domiciliu în zonele de mai sus pot circula, PE DURATA STĂRII ALERTĂ, fără a mai avea la ieșirea din localitate declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu. Dacă cei cu domiciliu în «zona Câmpina» sunt nevoiți să ajungă în «zona Ploiești» (sau invers), atunci trebuie să aibă unul dintre documentele care să le justifice deplasarea. Pentru prahovenii din localitățile care nu sunt amintite mai sus, rămâne valabilă obligativitatea de a avea asupra lor, după caz, declarație pe proprie răspundere sau adeverință eliberată de angajator sau legitimație de serviciu atunci când părăsesc orașul/comuna unde-și au domiciliu. Hotărârea CJSU va fi supusă aprobării marți seară!", se mai arată în comunicat.

Image
Image
Image