EXCLUSIV | ADI Deşeuri va vota propunerea de REZILIERE a contractului cu Rosal, la finalul acestei luni

EXCLUSIV | ADI Deşeuri va vota propunerea de REZILIERE a contractului cu Rosal, la finalul acestei luni

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" urmează să supună la vot, în preajma datei de 28 septembrie, o propunere de reziliere a contractului cu Rosal pentru ridicarea deşeurilor din aşa-zisul sector 2-6, care reuneşte peste 30 de localităţi, inclusiv Ploieşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, le-a cerut astăzi primarilor să facă demersurile pentru a obţine împuternicirile din partea consiliilor locale în cele două săptămâni rămase şi să nu lipsească de la şedinţă.

Discuţiile au avut loc marţi, când a fost programată o şedinţă a ADI Deşeuri pe tema datoriilor acumulate de operatorul de salubritate. În timpul şedinţei, Iulian Dumitrescu le-a propus reprezentanţilor primăriilor să ia serios în calcul varianta rezilierii contractului, comparând activitatea recentă a Rosal cu o boală care se răspândeşte într-un organism. Având în vedere propunerea de reziliere, autorităţile au decis ca proiectul privind eşalonarea datoriei conform solicitării Rosal, practic motivul pentru care fusese convocată şedinţa de marţi, să fie prorogat.

Punerea în dezbatere a rezilierii contractului cu Rosal vine la câteva luni după ce Primăria Blejoi transmisese o solicitare oficială în acest sens, solicitare care nu a intrat pe ordinea de zi în niciuna dintre şedinţele ADI Deşeuri ţinute de atunci şi până acum. Autorităţile din Ploieşti au fost printre primele şi puţinele care au reacţionat, primarul Andrei Volosevici fiind împuternicit de Consiliul Local să voteze la nivelul asociaţiei pentru rezilierea contractului.

Cei care îşi doresc ca operatorul să fie schimbat nu au neapărat foarte multe motive de bucurie, pentru că simpla supunere la vot a propunerii de reziliere nu garantează şi rezilierea. A mai existat o dezbatere pe tema rezilierii şi în mandatul trecut, iar singurele voturi favorabile au fost exprimate de reprezentanţii Primăriei Ploieşti şi Consiliului Judeţean.

În eventualitatea în care de data aceasta va fi aprobată propunerea de reziliere, reprezentanţii CJ Prahova au declarat că va fi lansată o nouă licitaţie, iar până la finalizarea ei va exista un contract de scurtă durată, prin încredinţare directă.

Image
Image
Image