fbpx

EXCLUSIV Lista completă a celor 64 de școli prahovene care primesc echipamente IT și tablete de aproape 5 milioane de euro

EXCLUSIV Lista completă a celor 64 de școli prahovene care primesc echipamente IT și tablete de aproape 5 milioane de euro

FOTO: CJ Prahova

Image
Image

Consiliul Județean Prahova a achiziționat tablete și echipamente moderne pentru 12.000 de elevi și 1.500 de cadre didactice. Dotările în valoare de peste 24 de milioane de lei – aproape 5 milioane de euro - ajung în 64 de școli din mediul rural.

 

Echipamentele au fost achiziționate de CJ Prahova în cadrul proiectului "Creșterea gradului de digitalizare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Prahova prin achiziționare de echipamente și servicii de conectare și acces Internet”, în valoare de 24.292.240 de lei, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate.

"Am depus eforturi mari ca să putem accesa acest program şi mă bucur că am intrat în faza în care să putem transmitem aceste device-uri elevilor şi şcolilor. (...) Programul face parte din efortul nostru de a reduce diferenţele dintre şcolile din mediul rural şi cel urban. Împreună cu alte măsuri pe care le implementăm pentru crearea unui mediu cât mai prietenos pentru copii, cum ar fi programul «masă caldă», sperăm să le oferim elevilor din mediul rural şanse egale cu cei care învaţă în oraşe", a declarat marți preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, cu prilejul livrării echipamentelor către Liceul Tehnologic “Gheorghe Ionescu-Sistești” din Valea Călugărească, una dintre unitățile de învățământ beneficiare.

Prin această investiţie record a CJ Prahova, 64 de școli din judeţ sunt dotate cu 12.024 de tablete cu acces la Internet și cu o soluție de control și monitorizare a dispozitivului; 651 de tablete grafice pentru cadrele didactice; 714 Camere web; 734 de laptopuri pentru predare online; 372 de calculatoare all in one; 372 table interactive; 372 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

 

Lista completă a beneficiarilor

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.