Explicaţiile Primăriei Ploieşti despre facturile neplătite şi litigiul cu Termoficare Prahova

Explicaţiile Primăriei Ploieşti despre facturile neplătite şi litigiul cu Termoficare Prahova
Termoficare Prahova SA a dat în judecată Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean (Foto: Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că litigiul intentat de operatorul Termoficare Prahova SA pleacă de la probleme la nivelul ADI Termo Prahova, edilul invocând atât suspiciunile privind introducerea unor clauze ilegale în contract, cât şi lentoarea ADI în urmărirea activităţii şi a facturilor.

Într-o conferinţă de presă organizată vineri la sediul Primăriei Ploieşti, pe tema crizei apei calde, Andrei Volosevici a declarat că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, înfiinţată de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, are sarcina de a urmări activitatea operatorului. În aceste condiţii, explică primarul, facturile primite de la operator au fost înaintate către ADI, pentru viza de bun de plată, însă reprezentantul executivului ploieştean susţine că, la fel ca în alte situaţii, demersurile s-au blocat la nivelul asociaţiei.

Primarul a mai amintit că, în perioada vechiului operator, contractul era urmărit de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, însă acum, după înfiinţarea asociaţiei, ADI Termo Prahova a preluat atribuţiile de monitorizare a contractului cu operatorul.

"ADI nu a pus bun de plată pe facturi. Noi le-am trimis facturile şi nu am primit niciun răspuns. Apare şi a doua problemă, cea legată de zona penală", a declarat primarul, care a amintit că a depus o plângere penală, reclamând că ADI a introdus în contractul cu noul operator, în urma licitaţiei ţinute, clauze care nu fuseseră aprobate de Consiliul Local şi care au făcut ca municipalitatea să fie singura dintre cei doi membri ai asociaţiei care răspunde financiar.

Declaraţiile de vineri vin după ce Termoficare Prahova SA a dat în judecată Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova, solicitând plata subvenţiei pe lunile mai şi iunie. Într-o declaraţie pentru "Telegrama", directorul companiei, Mihai Savin, a precizat că suma solicitată în instanţă este de aproape 4,4 milioane de lei şi că societatea urmează să ceară în curând şi subvenţia pe iulie, după ce factura va depăşi termenul scadent.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image