Finanțare europeană pentru construirea a trei blocuri de locuințe sociale, în județul Prahova

Finanțare europeană pentru construirea a trei blocuri de locuințe sociale, în județul Prahova

Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, și Ciprian-George Barbu, primarul orașului Azuga, au semnat în această săptămână contractul de finanțare aferent aplicației „Îmbunătățirea calității vieții populației în oraș Azuga, județ Prahova – lot 1”.

Pentru realizarea acestor investiții, Primăria Orașului Azuga beneficiază de finanțare nerambursabilă din Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul Axei prioritare 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9b - „Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”, Obiectivul specific 13.1 - „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România”, a anunțat ADR Sud Muntenia.

În cadrul proiectului, care are un buget estimat la 18.212.962,14 de lei, administrația locală va construi trei blocuri de locuințe sociale, pentru asigurarea  necesarului de spațiu locativ, și va realiza lucrări de modernizare pentru 11 străzi, avându-se în vedere amenajarea de trasee pietonale, efectuarea unor marcaje și instalarea sistemelor de semaforizare. "Implementarea acestor măsuri va contribui la îmbunătățirea activității economice din Azuga, a sectorului cultural-educativ, precum și a turismului și serviciilor, generându-se pe această cale o creștere a nivelului de trai atât pentru cei 4.440 de locuitori din orașul Azuga, cât și pentru cei din zonele rurale învecinate deservite", spun reprezentanții SDR Sud Muntenia.

Proiectul va fi implementat în 54 de luni, termenul de finalizare fiind 30 noiembrie 2022. Din valoarea totală, o sumă de peste 14,6 milioane de lei este alocată din Fondul European de Dezvoltare Regională, contribuția din bugetul de stat depășește 2,2 milioane de lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de peste 344.000 de lei.

În luna august, Consiliul Local Azuga a aprobat și un al doilea lot în cadrul proiectului, care va presupune o investiție de peste 16 milioane de lei, inclusiv TVA, de asemenea ce urmează să fie acoperită în mare parte din fonduri europene.

Sursa foto: roturism-info.ro

 

 

Image
Image
Image