Fonduri de la Consiliul Județean pentru lucrările la școli în Florești, Berceni și Gorgota

Fonduri de la Consiliul Județean pentru lucrările la școli în Florești, Berceni și Gorgota
Consiliul Județean Prahova a alocat 1,1 milioane de lei pentru sprijinirea investițiilor în școli și grădinițe noi din Gorgota, Florești și Berceni (Foto: Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Prahova a aprobat în această săptămână alocarea a 1,1 milioane de lei din bugetul propriu pentru ajutarea primăriilor din Gorgota, Florești și Berceni să finalizeze proiectele de investiții pentru construirea de grădinițe sau școli.

Cele trei investiții sunt pe ultima sută de metri, însă autoritățile locale aveau nevoie de fonduri suplimentare pentru plata constructorilor, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone. Astfel, din bugetul județului a fost repartizată, printr-o hotărâre adoptată joi, o sumă totală de 1,1 milioane de lei.

400.000 de lei urmează să ajungă, în baza acestor parteneriate, la Gorgota, unde administrația locală are în derulare un proiect de modernizare, extindere și dotare a Școlii Gimnaziale din satul Potigrafu, care ar urma să fie una dintre cele mai moderne din județ, potrivit reprezentanților CJ. E de așteptat ca aceasta să fie inaugurată pe 11 septembrie, la deschiderea anului școlar, în prezența mai multor oficialități prahovene.

1,1 milioane de lei pentru sprijinirea investițiilor în infrastructura de educație, în Gorgota, Florești și Berceni

Primăriile din Berceni și Florești primesc câte 350.000 de lei, conform aceleiași hotărâri adoptate de Consiliul Județean, pentru proiectul de construire a unei grădinițe cu program prelungit, cu regim de înălțime Sp+P+1, respectiv finalizarea construirii unei grădinițe în satul Florești.

„În urma analizei efectuate de conducerea judeţului, a solicitărilor formulate de către reprezentanţii primăriilor localităţilor Berceni, Florești și Gorgota din județul Prahova pentru promovarea unor obiective de investiţii, a rezultat necesitatea asocierii în vederea cofinanţării investiţiilor şi implicit prevederea în bugetul propriu al judeţului pe anul 2023 a sumei de 1.100.000 lei, necesară realizării lucrărilor pe bază de contracte de asociere. Obiectivele propuse reprezintă priorităţi ale administraţiei judeţului şi ale administraţiilor locale şi au ca scop îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea funcţionalităţii instituţiilor de învăţământ”, se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul de hotărâre votat joi de Consiliul Județean Prahova.

Image