Fonduri europene online. Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte prin videoconferinţe viitoarele proiecte

Fonduri europene online. Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte prin videoconferinţe viitoarele proiecte

Consiliul Judeţean Prahova a început pregătirile pentru viitoarele programe de atragere a fondurilor europene, iar în această săptămână a avut loc prima şedinţă de lucru online pe această temă. Preşedintele instituţiei, Bogdan Toader, angajaţii care se ocupă de atragerea de finanţări externe şi reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia au discutat, prin videoconferinţă, despre proiectele care ar urma să fie propuse în perioada de finanţare 2021-2027.

A fost prima şedinţă de lucru pe această temă desfăşurată online, a anunţat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader. Pregătirile vin în contextul în care, în viitoarea sesiune de finanţare de la UE, regiunile vor avea un rol mult mai important în stabilirea eligibilităţii proiectelor, practic priorităţile urmând să fie trasate dinspre teritoriu spre centru şi nu dinspre centru spre teritoriu, cum a fost până acum, conform unui anunţ făcut acum câteva luni, la Ploieşti, de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.

"Echipa CJ Prahova își pregătește strategia pentru viitoarele accesări de fonduri europene. Împreună cu colegii mei și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia am avut o primă ședință online de lucru privind pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanțării din fonduri europene pentru perioada de programare 2021-2027", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

"În exercițiul financiar 2014-2020, Consiliul Judetean Prahova are semnate contracte de finantare din fonduri europene, în valoare de 332.933.577 lei. Precizez și faptul că s-au depus proiecte pe toate axele programelor operaționale unde consiliile judetene erau beneficiari eligibili. Este de datoria noastră să continuăm rezultatele bune în absorbția de fonduri europene la nivelul județului Prahova și, trebuie să recunosc, ne place foarte tare! Putem și vom reveni cu noi detalii despre prioritățile noastre", a mai transmis Bogdan Toader, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

Image
Image
Image