fbpx

FOTO şi VIDEO | Cum ar putea să arate centrul Ploieştiului, conform unui proiect de reconfigurare propus de consilierii Prahova în Acţiune

FOTO şi VIDEO | Cum ar putea să arate centrul Ploieştiului, conform unui proiect de reconfigurare propus de consilierii Prahova în Acţiune

Image
Image

Consilierii Partidului Prahova în Acţiune au prezentat public, miercuri, un proiect-pilot de reconfigurare a zonei Halelor Centrale din Ploieşti, care propune un nou platou, cu staţie TCE integrată, o parcare supraetajată şi o zonă de promenadă.

Cei doi consilieri municipali de la Prahova în Acţiune, Alexandru Ştefan şi Cristian Ionescu, au prezentat miercuri, într-o conferinţă susţinută la sediul formaţiunii, un proiect-pilot care-şi propune să revitalizeze şi să modernizeze zona centrală a Ploieştiului. Propunerea, la care aceştia au precizat că lucrează de peste şase luni, pune accentul pe revitalizarea zonei Halelor Centrale şi restaurarea clădirii-monument, modernizarea pieţei agroalimentare, amenajarea unei parcări subterane, sub platou, şi a uneia supraetajate lângă şi crearea unei esplanade pe strada Giriviţei, în locul folosit acum pentru maşinile de marfă şi cele ale clienţilor. Iniţiatorii spun că un astfel de proiect ar putea aduce o creştere de până la 300% a numărului de clienţi de la Hale, dar şi o creştere a numărului de spaţii comerciale disponibile. Cel mai important rezultat, în viziunea lor, ar fi, însă, crearea unor spaţii pentru recreere şi agrement.

"Ne dorim să avem o zonă centrală cu care să ne mândrim. Este o propunere, lucrurile se pot modifica în urma dezbaterii publice, însă avem un concept cu care ne mândrim, care a plecat de la monumentul de clasa A Halele Centrale, care trebuie restaurat. Mai mult, ca principiu, clădirile sunt o extensie a omului, care trebuie să pună în valoare viaţa omului şi activităţile lui. Iar pentru a pune în valoare ceea ce avem, Halele, noi propunem un complex: atât Halele Centrale, cât şi piaţa centrală, cât şi o zonă pietonală şi esplanadă ataşată celor două, pentru că este un principiu pe care îl considerăm vital într-o zonă urbană, şi anume autosustenabilitatea. Această zonă deserveşte ploieştenii, care au nevoie de un spaţiu de relaxare în zona centrală. Voi propune în Comisia de patrimoniu proiectul actual şi voi solicita o dezbatere publică, transparentă", a declarat consilierul local Alexandru Ştefan, de la Partidul Prahova în Acţiune. Acesta a sugerat că finanţarea ar putea fi asigurată din patru categorii de surse, respectiv fondurile europene, prin PNRR, fondurile guvernamentale, eventual prin Programul "Anghel Saligny", parteneriatul public-privat sau bugetul local.

Cum arată macheta prezentată de consilierii de la Prahova în Acţiune

Conform proiectului, în zona platoului din spatele clădirii Halelor Centrale ar urma să fie realizată o nouă construcţie pe structură uşoară, cu parter şi un etaj, legată de clădirea Halelor şi care s-o completeze din punct de vedere arhitectural, iar în partea dreaptă cum privim macheta, unde în prezent se află mai multe magazine şi curtea SC Hale şi Pieţe, ar urma să fie construită o parcare cu spaţii comerciale la parter şi 80 de locuri disponibile la etaje. Totodată, o a doua parcare ar urma să fie realizată sub piaţa agro-alimentară şi să fie destinată aprovizionării, conform conceptului prezentat de Prahova în Acţiune. În spatele pieţei, staţia de transport public ar urma să fie integrată în noua construcţie, care ar urma să conţină şi o zonă pentru birourile administrative.

 

Conceptul prezentat miercuri se aseamănă în multe privinţe şi cu un plan prezentat anul trecut de primarul municipiului Ploieşti, care spunea că îşi doreşte refacerea pieţei agro-alimentare din spatele Halelor, pe structură uşoară, tot în regim P+1, şi amenajarea unei parcări supraetajate pe spaţiul unde se află în prezent sediul administrativ al SC Hale şi Pieţe.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.