fbpx

FOTO | A început demontarea foișoarelor din lemn din centrul Ploieștiului

FOTO | A început demontarea foișoarelor din lemn din centrul Ploieștiului

SGU Ploiesti a inceput joi demontarea fostelor tarabe din lemn din Piata Nichita Stanescu (Foto: Primaria Ploiesti)

Image
Image

ZONA TARABE PLOIESTI SGU a început joi demontarea fostelor foișoare din lemn ale buchiniștilor situate în Piața Nichita Stănescu, din centrul municipiului Ploiești.

Tarabele buchiniștilor, care timp de vreo două decenii au reprezentat un reper în centrul Ploieștiului, sunt demontate de muncitorii SGU, după ce ajunseseră într-un avansat stadiu de degradare, unele dintre ele lăsând impresia că nu mai dura mult și ar fi căzut oricum singure. Lucrările de desfiinţare au început joi dimineaţă şi ar urma să dureze câteva zile, au anunţat reprezentanţii societăţii din subordinea municipalităţii.

"În scopul de a imprima un aspect plăcut domeniului public al municipiului, conducerea societății noastre a întreprins demersurile necesare la nivel de municipalitate, în sensul desființării, pe cale administrativă, a foișoarelor din lemn amplasate în zona pietonală aferentă Parcului Nichita Stănescu. Totodată, această inițiativă reprezintă și un răspuns la numeroasele cereri primite din partea cetățenilor care solicită ca tronsonul pietonal respectiv să fie redat, în siguranță, utilizării publicului. Astăzi, 25 mai a.c., demersurile societății noastre se concretizează în demararea lucrărilor de desființare a construcțiilor respective, intervenții care se vor derula pe parcursul mai multor zile și se vor finaliza cu igienizarea zonelor", a anunţat SGU, într-un comunicat transmis joi şi care se încheie cu un apel către cetăţenii care tranzitează zona, rugaţi să respecte elementele de avertizare și să ocolească perimetrele de lucru.

Primaria Ploiesti vrea sa reconfigureze zona fostelor tarabe

Conducerea Primăriei a anunţat, tot joi, că după finalizarea demolării intenţionează să reconfigureze zona, fără a oferi foarte multe amănunte.

"Primăria Municipiului Ploiești a demarat, astăzi, o acțiune de demolare a foișoarelor din lemn, amplasate în zona pietonală din vecinătatea Parcului Nichita Stănescu (Centrul Civic). S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. execută lucrările de desființare, pe cale administrativă, a acestor construcții deteriorate. Intervențiile respective se vor derula pe parcursul mai multor zile și se vor finaliza cu igienizarea zonelor dezafectate", a menţionat administraţia locală într-un comunicat propriu.

"În viitorul apropiat, municipalitatea intenționează să reconfigureze zona dezafectată într-un punct de interes public, atractiv, din Centrul Civic, cu o estetică urbană modernă, care să devină un spațiu de relaxare pentru ploieșteni, proiectul administrației publice ploieștene urmând să respecte condițiile legale în vigoare", a mai anunţat Primăria Ploieşti.

ZONA TARABE PLOIESTI Pe finalul mandatului trecut, Primăria a avut un proiect de amenajare a unor terase de alimentație publică în locul fostelor tarabe. S-a ținut chiar și o licitație, însă actuala administrație n-a mai părut să îmbrățișeze ideea, dând de înțeles că zona ar trebui să aibă altă destinație și invocând o problemă cu utilitățile subterane din zona respectivă.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.