FOTO | Centru de zi pentru copii realizat la Tomșani, din fonduri europene. Primăria recrutează voluntari pentru activitățile care vor fi organizate aici

FOTO | Centru de zi pentru copii realizat la Tomșani, din fonduri europene. Primăria recrutează voluntari pentru activitățile care vor fi organizate aici
Previous Next

Un centru de zi pentru copii a fost inaugurat la Tomșani, acesta fiind amenajat în incinta unei clădiri reabilitate anul trecut de Consiliul Județean Prahova.

Amenajarea și dotarea centrului s-a făcut printr-un proiect derulat din fonduri europene prin GAL Valea Budureasca, din care fac parte comunele Tomșani, Fulga, Colceag, Fîntînele, Vadu Săpat și Călugăreni, alături de 20 de parteneri privați și trei ONG-uri.

"Înființarea noului centru a fost realizată cu fonduri europene, va funcționa în incinta unei clădiri reabilitate de Consiliul județean Prahova în 2019 și este dotat cu aparatură de ultimă generație altfel încât copiii să poată învăța lucruri noi prin activități educative interactive, de tip «Școală după școală», iar persoanele care se vor ocupa de dezvoltarea potențialului individual al acestora vor fi atât din comuna Tomșani, cât și voluntari din rândul studenților din diferite domenii în funcție de activitățile specifice", a anunțat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 66.615,99 euro, acoperită integral din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

"Copiii vor învăța lucruri noi prin activități educative-interactive, iar persoanele care se vor ocupa de copii vor fi din comuna noastră, voluntari din rândul studenților din diferite domenii, în funcție de activitățile Centrului. Așteptăm cererile de înscriere ale copiilor, dar și ale voluntarilor", a declarat și primarul comunei Tomșani, Mihai Florin Pelin.

Administrația locală a început să caute voluntari încă de luna trecută, procesul de recrutare fiind încă în derulare:

"Primăria Comunei Tomșani anunță recrutarea de persoane care doresc să devină voluntari în cadrul instituției.

Căutăm voluntari care să ne ajute să organizăm activități în cadrul «Centrului de zi pentru copii».

Persoanele care doresc să participe în cadrul proiectului de voluntariat pot fi:

 • elevi sau studenți;
 • absolvenți de studii superioare, sau în curs de finalizare, în domeniul în care doresc să facă voluntariat.
 • alte persoane care pot împărtăși din experiența lor.

Activități care vor fi desfășurate cu copiii:

 • activități recreative și de socializare ( jocuri, concursuri, întreceri sportive, ieșiri în aer liber, teatru, audiții muzicale);
 • activități de creație ( împletituri, quilling, pictură, origami);
 • activități de formare a unor deprinderi de comportament civilizat, spirit civic;
 • activități de dezvoltare a unor deprinderi de viaţă independentă, igienă personală și stil de viaţă sănătos;
 • activități de integrare (discuții, jocuri de grup, interacțiune socială);
 • activități de învățarea limbilor străine;
 • activități de comunicare și dezvoltare personală;
 • activități de inițiere în IT

Stagiile de voluntariat se desfășoară în condițiile generale ale Legii nr.78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România.

Principalul avantaj al desfășurării unei activități de voluntariat este menționat în Art. 10, alin. (2) al acestei legi: activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Pentru implicarea în acest proiect, voluntarii vor primi adeverință de practică.

Persoanele interesate sunt invitate să se alăture echipei Centrului de zi pentru copii Tomșani.

Trimite CV-ul tău, până la data de 1 iulie 2020, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. sau contactează-ne la numărul de telefon 0757.054.322, pentru mai multe informații."

 

Sursa foto: Facebook/ Bogdan Toader

 

Image
Image
Image