fbpx

FOTO | Autoritățile ploieștene au închis o stradă care asigura accesul spre Spitalul de Pediatrie

FOTO | Autoritățile ploieștene au închis o stradă care asigura accesul spre Spitalul de Pediatrie

Închiderea tronsonului respectiv obligă ambulanțele sau părinții care își duc copiii la Spitalul de Pediatrie să facă un ocol prin zona statuii lui Radu Stanian (Foto: Alex Călinoiu - Telegrama)

Image
Image

INCHIDERE STRADA ANA IPATESCU Autoritățile ploieștene au închis un tronson din strada Ana Ipătescu, alegând practic să amenajeze o zonă pietonală de câteva sute de metri pătrați în fața restaurantelor din zonă, în detrimentul unui acces mai rapid spre Spitalul de Pediatrie. În noua configurație, închiderea acestei străzi obligă ambulanțele care vin dinspre strada Bobâlna la un ocol de vreo 300 de metri, ceea ce poate că nu pare ceva de speriat, dar la orele cu trafic intens se poate traduce printr-o întârziere de câteva minute, în niște momente în care fiecare secundă poate să conteze.

Decizia de închidere a circulației rutiere a fost luată de Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației. Astfel, cam prin aceeași perioadă în care a fost închis Bulevardul Independenței pentru Zilele Ploieștiului, SGU a instalat și niște ghivece pe strada Ana Ipătescu, izolând practic tronsonul cuprins între intersecția cu Bobâlna și breteaua rutieră de la Rondul I al bulevardului. Mare a fost surpriza oamenilor să constate că, după ce Zilele Ploieștiului au trecut iar bulevardul a fost redeschis, strada Ana Ipătescu a rămas închisă.

INCHIDERE STRADA ANA IPATESCU | Ploieștenii cer lămuriri

Oamenii au semnalat problema pe rețelele de socializare, cerând explicații din partea municipalității pentru această decizie. Reprezentanții Servicii de Gospodărire Urbană au răspuns, de pe contul oficial de Facebook al societății, explicând că ei doar au aplicat o decizie luată la nivelul comisiei municipale. "Bună ziua, vă rugăm să luaţi legătura cu reprezentanţii municipalităţii, este o hotărâre luată de Comisia Municipală pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei, de a transforma tronsonul respectiv în zonă pietonală", a fost răspunsul din partea SGU Ploieşti.

Tot pe Facebook, câțiva ploieșteni au comentat că măsura a fost luată pentru a asigura un vad mai bun sau o zonă mai amplă de desfășurare pentru restaurantele din zonă, sugerând că unele dintre acestea sunt controlate, direct sau prin interpuși, de politicieni influenți din Ploiești.

INCHIDERE STRADA ANA IPATESCU Cum strada Ana Ipătescu este situată fix înainte de intrarea în Mihai Eminescu, stradă cu sens unic pe care se află Spitalul de Pediatrie, una dintre consecințele acestei măsuri de închidere a circulației este că mașinile care vin dinspre sud și vest către unitatea medicală sunt acum obligate să facă un ocol pe traseul strada Bobâlna - strada Rahovei - Bulevardul Independenței, prin zona statuii lui Radu Stanian. La o măsurătoare rapidă, ocolul este de aproximativ 300 de metri, ceea ce, în condiții optime, ar însmna un timp suplimentar de vreo 20 de secunde. În schimb, la orele de vârf, timpul pierdut în trafic de către ambulanțe sau de către părinții care își duc copiii la spital poate să fie mult mai mare de atât, ceea ce, în momentul unor urgențe medicale, poate cântări mult. Dacă mai ținem cont și faptul că, de-a lungul timpului, când a fost închis traficul pe Bulevard, mare parte din flux s-a mutat pe Bobâlna, unde au apărut ambuteiaje, sau chiar aici a fost instituit sens unic, atunci ocolul în astfel de situații excepționale poate să fie și mai lung.

INCHIDERE STRADA ANA IPATESCU Potrivit unor surse, în momentul în care decizia a fost luată în Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației s-ar fi argumentat că tronsonul respectiv nu era folosit prea des de către ambulanțe și că închiderea nu ar urma să afecteze timpul petrecut în trafic de către cei care merg spre Spitalul de Pediatrie. 

"Telegrama" a transmis joi o solicitare către Primăria Ploiești, în încercarea de a înțelege care a fost raționamentul din spatele acestei decizii și dacă aceasta a fost bazată pe un studiu de trafic.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.