fbpx

FOTO | Proiect de 24 de milioane de euro pentru un nou campus la UPG

FOTO | Proiect de 24 de milioane de euro pentru un nou campus la UPG

Consiliul Judeţean a prezentat în timpul şedinţei câteva simulări cu modul în care ar urma să arate noul campus UPG (Foto: captură video)

Image
Image

UPG Ploieşti urmează să deruleze, cu sprijinul Consiliului Judeţean, un proiect european estimat la 24 de milioane de euro, pentru realizarea unui campus modern pentru învăţământ dual, cu spaţii dedicate pentru activităţi didactice şi de cercetare, cazarea studenţilor, cantină şi bază sportivă.

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa de miercuri, pregătirea proiectului european, în parteneriat cu Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti. Botezat oficial "Consorţiu Academic Mehedineţeanu Petroleum", amintind de fraţii care au pus bazele primei rafinării din lume, proiectul este estimat la o valoare totală de 24 de milioane de euro, din care CJ Prahova ar urma să suporte aproximativ 4 milioane.

Proiectul european urmează să fie depus în cadrul Componentei C15, Educaţie, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în cadrul unei axe dedicate creării unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, prin dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate.

Campus nou, din fonduri europene, la UPG Ploieşti

Noul campus al UPG ar urma să fie construit în satul Tătărani din comuna Bărcăneşti, în sudul municipiului Ploieşti, cumva în completarea celui actual.

Ideea este de încurajare a învăţământului dual şi de a crea premisele care să le permită absolvenților învățământului dual de nivel preuniversitar continuarea studiilor în învățământul universitar, potrivit datelor din hotărârea adoptată miercuri de Consiliul Judeţean.

Noul campus al UPG Ploieşti va cuprinde cămine pentru cazarea studenţilor, cu o suprafaţă desfăşurată de 5.300 de metri pătraţi, o bază sportivă acoperită de aproape 1.600 mp, un corp pentru activităţi didactice, experimentale şi de cercetare, cu suprafaţa de 4.700 mp, un corp administrativ de 1.100 mp, o cantină de circa 960 mp, plus amenajarea spațiilor exterioare de joc și recreere, prin care se vor asigura modalități multiple de petrecere a timpului liber, de relaxare și agrement dar și de co-working, potrivit documentaţiei care a însoţit proiectul de hotărâre.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.