Gata, măi, au rezolvat-o! Poftim! Mai ziceți ceva!

Gata, măi, au rezolvat-o! Poftim! Mai ziceți ceva!

Ploieștenii din Mitică Apostol s-au crucit, azi, a uimire, nu o dată, ci de două ori. Iar cine-i cunoaște și, mai ales,  cine le cunoaște cartierul știe de asemenea și că oamenii ăștia au văzut multe. Și nu se mai miră așa de ușor. Dar azi nu că s-au mirat... Cum spuneam, s-au crucit!

Și-au făcut ei o dată cruce de dimineață, când o mașină a rămas cu roata blocată într-o gură de canalizare de pe strada Delfinului, pentru că, sub greutatea sa, capacul de metal a sărit, pur și simplu, din pământ. Că din asflat nu putem să spunem. Și gata, a trecut, fiecare a zis mersi că n-a fost el pățitul și a luat-o la pas, prin praful de pe ulița... pardon, strada Delfinului. Și au vrut oamenii să-și vadă de treabă.

Când colo, na! Altă minunăție! A dispărut groapa! Bine, n-a dispărut de tot, s-a pitit bine sub un indicator vechi, bine proptit cu o roată (vedeți ironia?) și decorat cu o bandă de plastic. Adică “Atenție, ocoliți!”, “Pe aici nu se trece” sau ceva de genul ăsta. "Bine, dar pe unde se trece", și-au zis oamenii uimiți, socotind dacă mașinile s-ar putea strecura printre stâlpul din mijlocul drumului și bordura trotuarului. Dar n-au spus nici "pâs"! Păi dacă venea careva să le ia și trotuarul proaspăt asfaltat? Ar fi meritat, zău așa, să-i lase măcar fără bordură, că nimic nu le convine. Acum nici trotuar nu le-o fi plăcând.

Acestea fiind spuse, ca să fim cinstiți, gaura asta semnalizată, din mijlocul drumului, nu e unicat la Ploiești. Dragi cetățeni ai cartierului Mitică Apostol, dacă plecați de la Gara de Sud spre Centru, pe minunatul Bulevard, pe la Casa Căsătoriilor așa, fix pe unde se îngustează cele două benzi de pe sens, veți da iarăși de o minune de groapă. A apărut ea, așa, tot pe lângă o gură de canalizare și la fel de frumos au împodobit-o, cât să iei repede stânga de volan, să te “pupi” cu mașina colegului de trafic. E acolo de câteva zile. Dinaintea celei de pe Delfinului! Na că ăștia din centru iar v-au făcut!

Ne-am fi dorit ca acesta să fie un pamflet... Dar nu e!

Sursa ilustrație: foto de la cititori

Image
Image
Image