Marți, 10 Septembrie 2019 14:53

Ziua de salariu se amână la Primăria Ploieşti. Primarul ar fi preferat să plătească datoriile la utilităţi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tensiuni la Primăria Ploieşti, unde funcţionarii nu şi-au primit salariile pe data obişnuită, de 10! Sunt semne că plata se va face totuşi, doar cu o singură zi de întârziere, însă, fără a le plânge de milă funcţionarilor care se bucură de salarii consistente, situaţia scoate la iveală gravele probleme financiare cu care se confruntă în acest an administraţia ploieşteană, dar şi unele probleme de percepţie ale factorilor de decizie din instituţie.

Potrivit unor surse din administraţia locală, se pare că primarul Adrian Dobre ar fi refuzat iniţial să semneze pentru efectuarea plăţii, cu toate că Direcţia Economică asigurase că există fondurile necesare, edilul explicând că preferă să achite unele datorii către furnizori. Aceleaşi surse mai spun că situaţia s-a reglat, abia după nişte intervenţii şi scandaluri şi după ce s-a explicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, plata salariilor are prioritate în faţa altor cheltuieli. Astfel, angajaţii ar urma să îşi primească pe 11 septembrie salariile. Întârzierea, fie ea şi de o singură zi, constituie o premieră în istoria recentă a instituţiei. Rămân, însă, datorii la utilităţi, ceea ce n-ar mai fi neapărat o premieră, în contextul în care municipalitatea a mai fost foarte aproape şi în vară să rămână fără curent pentru iluminatul stradal.

Situaţia demonstrează din nou, dacă mai era nevoie, problemele grave din bugetul pe 2019 al Primăriei Ploieşti, unul în care oricum o treime din cheltuielile totale e reprezentată de cheltuielile de personal.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.