Marți, 08 Octombrie 2019 14:01

VIDEO | Arhivă online şi hartă interactivă a lucrărilor. Consiliul Judeţean Prahova a luat fonduri europene pentru digitalizare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Prahova a primit finanţare europeană pentru un proiect de reducere a birocraţiei şi optimizare a serviciilor oferite cetăţenilor sau primăriilor. Proiectul, derulat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, propune dezvoltarea unei platforme informatice unde vor fi publicate numeroase documente ale instituţiei, mergând până la decizii de expropriere, state de plată sau hotărâri ale fostului Consiliu Popular de la 1960, dar şi crearea unei hărţi interactive unde să fie prezentat stadiul tuturor lucrărilor derulate de administraţia judeţeană pe domeniul public.

Conferinţa de lansare a proiectului, după semnarea contractului de finanţare, s-a derulat marţi, în Palatul Administrativ. Managerul de proiect, Alina Tincă, şeful Direcţiei Juridice din Consiliul Judeţean, a explicat că decizia a venit ca urmare a numărului foarte mare de solicitări din partea persoanelor fizice sau a primăriilor privind furnizarea de documente din arhiva instituţiei, circa 1.200 de cereri primite în perioada 2016-2018. Proiectul vizează îmbunătăţirea fluxurilor de lucru în relaţia dintre instituţia publică şi cetăţeni, prin asigurarea de servicii publice online optimizate, dar şi îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor, urmând ca 30 de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean să fie instruiţi din fonduri europene.

Perioada de implementare va fi de 30 de luni, timp în care, pe lângă instruirea personalului, se va lucra intens la platforma informatică a instituţiei, astfel încât, la final, CJ să lărgească numărul de servicii disponibile online, incluzând documente digitalizate aferente Legii 112/1995, decrete de expropriere, state de plată, hotărâri actuale ale Consiliului Judeţean şi hotărârile vechi ale instituţiei şi ale fostului Consiliu Popular datând din 1960 încoace, plus informaţii despre gestionarea finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţile ONG-urilor conform Legii 350/2005 şi despre activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animală, aici fiind vorba de respectarea unei obligaţii impuse printr-o ordonanţă de Guvern. În plus, ca element de noutate, platforma informatică va cuprinde o hartă interactivă cu stadiul la zi al tuturor lucrărilor de modernizare sau reabilitare derulate de Consiliul Judeţean pe domeniul public.

Proiectul, finanţat în cadrul POCA, are o valoare totală de puţin peste 2,7 milioane de lei, din care 2,3 milioane vin din Fondul Social European, 352.000 de la bugetul naţional şi aproape 55.000 de lei de la bugetul CJ Prahova. Reprezentanţii instituţiei au amintit că, anterior, au mai primit fonduri europene, prin acelaşi program, pentru proiecte privind realizarea accesului online la documentele legate de urbanism şi registrul agricol.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.