Marți, 26 Noiembrie 2019 15:20

Scrisoare deschisă a sindicaliştilor din TCE Ploieşti. Ce probleme reclamă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii Transport Călători Express Ploieşti reclamă grave probleme financiare ale societăţii de transpoirt în comun a municipalităţii, din cauza cărora salariile au ajuns să se plătească, de jumătate de an, "cu ţârâita", iar oamenii au ajuns să aibă restanţe la rate sau facturi de utilităţi. Într-o scrisoare deschisă, Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești cere implicarea autorităţilor competente.

Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a transmis o scrisoare deschisă, adresată în special prefectului judeţului, primarului Ploieştiului şi conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă. "De mai bine de 6 luni salariații S.C Transport Călători Express Ploiești își primesc salariile în rate săptămânale, cardurile fiind alimentate cu ce sume dispune domnul director Nicolae Alexandri. Angajații Societății se văd în această situație în imposibilitatea de a-și susține financiar familia. Mai grav este faptul că cei care au credite se află în mod repetat în imposibilitatea de a plăti la timp rate la bănci sau facturi, ceea ce atrage după sine penalități și riscul de a nu putea contracta alte credite. Deși Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a semnalat conducerii că această situație reprezintă o sursă suplimentară cauzatoare de stres pentru angajați, se pare că nimeni nu se pune în haina celor care muncesc și își respectă obligațiile contractuale, dar nu își primesc drepturile conform prevederilor legale", se arată în scrisoarea deschisă.

"În această situație evidentă de încălcare a legii facem apel la autoritățile competente să se autosesizeze și să se implice în rezolvarea acestei probleme, care se pare că îl depășește pe managerul general al S.C Transport Călători Express Ploiești", se mai arată în acelaşi document.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.