Iulian Dumitrescu: "Vom avea încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Municipal Ploiești"

Iulian Dumitrescu: "Vom avea încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Municipal Ploiești"

Consiliul Județean Prahova  aprobat, vineri, la propunerea președintelui Iulian Dumitrescu, alocarea de fonduri pentru achiziționarea echipamentelor și amenajarea spațiilor care vor permite internarea a peste 30 de pacienți Covid și la Spitalului Municipal (Schuller) Ploiești.

Suma alocată, de un milion de lei, va fi utilată integral pentru amenajarea unei secții Covid la unitatea sanitară amintită, mai exact pentru achiziționarea de concentratoare de oxigen, stații de oxigen, pentru amenajare spațiilor pentru dezinfecție, pentru cumpărarea de containere speciale și pentru redimensionarea instalației electrice.

„Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea prahovenilor. Evoluțiile legate de pandemie ne obligă să luăm decizii rapide, să ne organizăm și să fim eficienți. Cu banii alocați astăzi Spitalului Municipal Ploiești la solicitarea primarului Andrei Volosevici, vom avea, în Ploiești, încă 35 de locuri pentru bolnavii COVID”, a declarat președintele Consiliului Județean Prahova.

Potrivit unei informări transmise de CJ Prahova, din 23 octombrie până în prezent, administrația județeană a suplimentat banii alocați spitalelor din județ cu 6,1 milioane de lei. Cea mai mare parte din această sumă a fost alocată Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru  dublarea numărul de ventilatoare pentru COVID, instalarea de prize de oxigen, spațiu de așteptare pentru pacienți și noi spații de triaj la UPU, continuarea renovării și extinderea secției ATI, medicamente, materiale sanitare, reactivi, pentru întreținere și funcționare etc.

Consiliul Județean Prahova a aprobat, de asemenea, fonduri suplimentare pentru finalizarea dotării cu 5 paturi ATI a Spitalului Orășenesc Sinaia.

 

Image
Image
Image