Lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public din Câmpina încep la aproapedoi ani de la semnarea contractului de finanțare

iluminat public lucrari campina
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a anunțat că în municipiu au început lucrările în cadrul proiectului de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public. Acestea se derulează în cadrul unei investiții din fonduri europene.

 

“Este proiectul cu fonduri europene prin POR (Programul Operațional Regional – n.r.) deblocat după ce am devenit eu primar. Contractul de finanțare l-am semnat cu ADR Sud Muntenia în 2021, valoarea fiind de aproape 1,6 milioane euro. Prin acest proiect extindem rețeaua de iluminat public cu 2,7 km, pe străzile Podului și Drumului Taberei, și modernizăm rețeaua existent pe 26 km. Vom echipa rețeaua cu un sistem inteligent de management și control al iluminatului prin telegestiune”, a detaliat acesta.

ADR Sud Muntenia anunța, în aprilie 2021, semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect. În comunicatul transmis la momentul respectiv, reprezentanții Agenției menționau că „reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public stradal, astfel încât acesta să asigure satisfacerea integrală a necesităților orașului și locuitorilor săi, în condiții de maximă eficiență din punct de vedere al consumului de resurse și cu rezultate benefice în privința costurilor acestor utilități pentru populație și municipalitate. Investiția va conduce la crearea, modernizarea, extinderea și reîntregirea a peste 28,8 km de sistem de iluminat public și utilizarea a 64 de surse de energie regenerabilă, urmărindu-se scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public și a emisiilor de CO2, ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte, diminuarea poluării luminoase și folosirea materialelor ecologice pentru protecția mediului”, potrivit unui comunicatul transmis de ADR Sud Muntenia la momentul respectiv.

Alin Moldoveanu a precizat că autoritățile locale mai au două proiecte pentru sistemul de iluminat public, ambele prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image