Maşinile Primăriei Ploieşti sunt sub sechestru, după un litigiu pierdut. Noua conducere a aflat la un control de rutină al Poliţiei Rutiere

Maşinile Primăriei Ploieşti sunt sub sechestru, după un litigiu pierdut. Noua conducere a aflat la un control de rutină al Poliţiei Rutiere

Maşinile deţinute de Primăria Ploieşti - multe dintre ele departe de prima tinereţe - sunt sub sechestru, după un litigiu cu o firmă de construcţii din Prahova, pornit de la un contract vechi de aproape zece ani. Noua conducere a aflat cu surprindere de acest lucru după ce unul dintre autovehicule a fost oprit în trafic de Poliţia Rutieră. Reprezentanţii instituţiei spun că problema sună mai grav decât e cu adevărat, că există o înţelegere semnată cu creditorul şi că, foarte probabil, executorul a uitat să notifice şi Poliţia. Ei recunosc, totuşi, că încă mai au de plătit rate la eşalonare.

Sechestrul pe bunuri a fost impus după ce Primăria Ploieşti a pierdut un litigiu cu firma Coni SRL, în care societatea solicitase plata unor drepturi băneşti, de pe urma unui contract din august 2011, care vizase amenajarea unor parcări în spatele blocurilor de pe Bulevardul Republicii şi strada Gheorghe Doja. Instanţa i-a dat câştig de cauză companiei, spre finalul anului trecut, municipalitatea a depus recurs, însă Curtea de Apel l-a respins, la începutul lunii iunie.

Potrivit unor surse din administraţia locală, noua conducere, instalată în funcţie în octombrie, nu a ştiut de sechestru până miercuri, când una dintre maşini a fost oprită în trafic de Poliţie, iar agentul de la Rutieră a informat şoferul că autovehicului e dat în consemn. Informaţia a fost confirmată de viceprimarul Daniel Nicodim, care se afla în maşina respectivă, întorcându-se de la o întâlnire de lucru avută la sediul Ministerului Transporturilor. Autorităţile au mers pe fir şi au constatat că în urma procesului pierdut a existat un sechestru asigurator pe bunuri, dar şi o înţelegere pentru plata în rate a datoriei, concluzionând că, foarte probabil, executorul judecătoresc a omis să mai notifice Poliţia Rutieră şi a doua oară.

Potrivit aceloraşi surse, Primăria ar mai avea de plătit cel puţin două rate, conform acordului de eşalonare a datoriei.

Contractul de lucrări indicat pe portalul instanţelor de judactă a avut o valoare de aproximativ 1,38 milioane de lei cu tot cu TVA. În mod logic, fiind vorba despre un litigiu care a vizat nişte resturi de plată, suma pentru care s-a pus sechestrul nu e neapărat una de speriat, cel puţin dacă nu luăm în calcul şi penalităţile. Totuşi, momentul nu e deloc unul bun, în semestrul doi al unui an cu noi probleme bugetare pentru Primăria Ploieşti, fix când primarul Volosevici declara că a găsit o "gaură" la buget de 50 de milioane de lei şi că e nevoie urgentă de o suplimentare a veniturilor de la bugetul de stat pentru a evita intrarea în colaps a unor servicii publice.

Image
Image
Image
Image
Image