Mai mulți parlamentari de Prahova au depus un amendament prin care cer 75.000.000 de lei pentru reabilitarea DJ 102I Valea Doftanei – Brașov, alternativa la DN 1

Un grup de parlamentari din Prahova cere finanțarea lucrărilor de reabilitare a DJ 102I, între Valea Doftanei și limita cu județul Brașov. Aceștia argumentează că șoseaua ar fi o alternativă la DN 1 și ar ajuta la descongestionarea drumului național care trece pe Valea Prahovei și care este supraagomerat.

Valoarea proiectului se apropie de 25 de milioane de lei, potrivit președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader.

"Guvernul Orban-Iohannis a tăiat fondurile pentru obiective importante, unele chiar strategice, de pe raza județului Prahova. Drept urmare parlamentarii PSD Prahova au propus un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pe 2020 pentru finanțarea reabilitării drumului județean DJ 102I Valea Doftanei – Brașov, drum care poate fi o alternativă la traficul infernal de pe DN 1 sau DN 1A. Legătura rutieră dintre Ploiești – Valea Doftanei – Brașov este o variantă viabilă pentru descongestionarea circulației rutiere de pe Valea Prahovei, unde traficul se blochează în permanență", a transmis Bogdan Toader, care este și președintele PSD Prahova.

De altfel, amendamentul este semnat de parlamentarii social-democrați din județ.

"Autorii amendamentului - senatorul Radu Ștefan Oprea și deputații Rodica Paraschiv, Laura Fulgeanu Moagher, Andreea Cosma, Andrei Nicolae și Răzvan Ursu – au propus suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru județul Prahova în vederea finanțării obiectivului de investiții «Reabilitare DJ 102I Valea Doftanei – Limita Brașov Km 37+620 – Km 50+926» cu suma de 74.850.000 de lei. Este un proiect de infrastructură rutieră care trebuie susținut de către toți parlamentarii prahoveni, pentru că reprezintă una dintre prioritățile în domeniul transporturi destinat nu numai județului Prahova, ci tuturor celor care doresc să ajungă pe Valea Prahovei fără a rămâne ore întregi în trafic", a mai declarat Bogdan Toader.

 

Image
Image