fbpx

Majorare de salarii la Consiliul Judeţean Prahova, aprobată cu 16 voturi la 13 | VIDEO

Majorare de salarii la Consiliul Judeţean Prahova, aprobată cu 16 voturi la 13 | VIDEO
Image
Image

Angajaţii din Consiliul Judeţean Prahova şi din instituţiile subordonate vor beneficia de o majorare de salarii începând din această lună. Proiectul de hotărâre a fost votat joi şi aduce o creştere de 4%, apropiată de rata inflaţiei, dar criticată de consilierii din opoziţie, care au argumentat că nivelul remuneraţiei din instituţie era în opinia lor suficient de ridicat şi că peste 70 de procente din bugetul pe 2020 sunt "înghiţite" de cheltuielile de personal şi cheltuielile necesare la Direcţia de Protecţie Socială.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de conducerea Consiliului Judeţean Prahova, după consultări cu sindicaliştii din instituţie şi din structurile subordonate şi a venit după majorarea de la 1 ianuarie a salariului minim pe economie.

Vedeţi aici noile valori:

Preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, a argumentat că majorarea e de numai 4%, apropiată de rata inflaţiei, care a fost de aproximativ 4,6% în ultimul an. Chiar şi aşa, tot au existat critici, în special din tabăra PNL, unde aleşii au reclamat că nivelul actual al salariilor, după majorările din ultimii doi ani, îl depăşeşte pe cel din mediul privat şi riscă să devină nesustenabil pentru bugetul instituţiei. De asemenea, nici consilierii judeţeni de la ALDE n-au îmbrăţişat proiectul de hotărâre, Horia Toma, inspector şcolar, dând exemplul salariilor din sistemul de învăţământ.

În cele din urmă, în favoarea proiectului de hotărâre au votat 16 consilieri judeţeni, în timp ce 9 au votat împotrivă şi 4 s-au abţinut.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.