Majorare pentru taxele şi impozitele locale pe 2021 şi pentru anumite tipuri de amenzi

Majorare pentru taxele şi impozitele locale pe 2021 şi pentru anumite tipuri de amenzi

În baza unei prevederi fiscale folosite de câţiva ani, autorităţile locale sunt obligate să actualizeze anual valoarea dărilor locale cu indicele de inflaţie. Consiliul Local Ploieşti urmează să discute săptămâna viitoare un proiect de inedixare, cu 3,8%. Pe lângă taxe şi impozite, vor creşte şi anumite tipuri de amenzi aplicabile de administraţia locală.

Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 29 aprilie a Consiliului Local Ploieşti figurează un proiect de hotărâre pentru indexarea taxelor şi impozitelor cu indicele de inflaţie. Astfel, conform acestui document, dările către bugetul local aferente anului 2021 vor înregistra o majorare cu 3,8%.

Sunt vizate atât impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, cât şi taxele pentru eliberarea de certificate, avize, autorizaţii, pentru folosirea mijloacelor de publicitate, taxele speciale. De asemenea,pentru anumite categorii de contravenţii vor fi majorate amenzile care pot fi aplicate deorganul fiscal, cea mai mare valoare urmând să ajungă la 1.737 de lei pentru persoane fizice, respectiv 3.063 de lei pentru persoanele juridice. Tot aici se mai precizează că încălcarea normelor tehnice privind tipărirea, înregistrarea, vânzarea şi evidenţa biletelor de intrare la spectacole constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.430 la 6.945 de lei.

Image
Image
Image
Image