fbpx

Modernizarea de peste un miliard de lei a DN71 Sinaia - Târgoviște va fi realizată de firme din Turcia. Cât vor dura lucrările

Modernizarea de peste un miliard de lei a DN71 Sinaia - Târgoviște va fi realizată de firme din Turcia. Cât vor dura lucrările

Image
Image

CNAIR a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru modernizarea DN71 Sinaia - Târgoviște. Lucrările vor fi realizate de o asociere de firme din Turcia.

"Contractul, care are o valoare de 1,15 miliarde de lei, fără TVA, va schimba total modul în care se va circula pe traseul care începe din nordul municipiului Târgoviște, traversează orașele Pucioasa, Fieni și comunele Aninoasa, Doicești, Moțeni, Buciumeni, Pietroșița, Moroeni și se  încheie la intersecția cu DN1, în Sinaia. Durata contractului, care va fi semnat în perioada următoare, este de 48 de luni: 12 luni de proiectare și 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Acest obiectiv pe care ni l-am asumat vine în continuarea celui de lărgire la patru benzi a DN71 Bâldana - Târgoviște, tronsonul fiind deja în etapa de proiectare, fază după care vor începe lucrările de execuție. Ambele proiecte sunt extrem de importante din punct de vedere economic și social atât pentru județul Dâmbovița, cât și pentru întreaga regiune", a declarat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Lungimea sectorului pe care vor fi efectuate lucrările este de 58.,86 de kilometri.
 
"Modernizarea cu fonduri europene din POIM și Programul de Transport a acestui sector al DN71 cuprins între Târgoviște și Sinaia (km 51+041 - km 109+905) va asigura infrastructura rutieră de baza necesară cererii de transport în creștere în zona de nord a județului Dâmbovița, accesul facil dinspre Târgoviște către stațiunea turistică de interes național Peștera Padina, alte obiective turistice aflate în Parcul Natural Bucegi și a unui grad ridicat de confort și siguranță a traficului. Totodată podurile de la intrarea și ieșirea din orașul Pucioasa si trecerea la nivel peste calea ferată de la baraj vor fi în sfârșit reabilitate. Contractul a fost atribuit Asocierii ESTA İNŞAAT SANAYİ LOJİSTİK VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (lider) – GÜN AL MADENCİLİK İNAAT NAKLİYE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ", a declarat și Ionuț Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.