O comună din Prahova pune tablete la dispoziția tuturor elevilor de clasa a VIII-a

O comună din Prahova pune tablete la dispoziția tuturor elevilor de clasa a VIII-a

Primăria Râfov a anunțat că le va asigura tuturor elevilor de clasa a VIII-a tablete care să le permită participarea la cursurile on-line, în vederea pregătirii Evaluării Naționale.

"Primăria Râfov susţine educaţia şi performanţă elevilor. În contextul actual de restricţii cauzate de COVID-19 actul de învăţământ trebuie să continue în condiţii optime. Cursurile şi susţinerea examenului de capacitate sunt susţinute de Primăria Râfov. Astfel, elevilor claselor a VIII-a din comună le sunt acordate cu titlu gratuit utilizarea platformei online  şi a echipamentului tehnic care asigură susţinerea cursurilor prin micro-conference - «TABLETA»

Precizăm că platforma  va fi oferită gratuit tuturor elevilor de la şcolile din comună Râfov de la clasa I până la clasa a VIII-a" este mesajul reprezentanților administrației locale.

Primăria a mai precizat că "platforma achiziţionată se numeşte “ADSERVIO” şi are numeroase beneficii, printre care:

- transmite teme şi proiecte on-line;

- evaluează şi notează elevii;

- creează şi distribuie teste on-line;

- comunică direct cu elevii, părinţii, profesorii;

- distribuie lecţii şi resurse didactice;

- acces la biblioteca virtuală cu 30.000 de cărţi;

Elevii vor primi de la şcoală informaţiile necesare pentru conectare".

Anunțul vine în contextul în care, la nivel central, s-a decis ca elevii să nu mai revină la cursuri în acest an școlar.

Cei din anii terminali fac excepție, pentru ei urmând ca, după 2 iunie, să poată fi organizate cursuri de pregătire în vederea susținerii examenelor, în condiții speciale care să reducă la minim riscul de răspândire a coronavirusului.

 

Sursa foto: Primăria Râfov

Image
Image
Image
Image