O nouă încercare a Primăriei Ploiești de a prelua Spitalul CFR pentru Pediatrie. Ședința are loc marți

spitalul cfr ploiesti
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a convocat Consiliul Local în această după-amiază, pentru o ședință în care aleșii vor dezbate, pentru a patra oară, proiectul privind preluarea Spitalului General CFR în rețeaua sanitară a Consiliului Local al Municipiului Ploiești. Edilul propune din nou ca spații de la Spitalul CFR să fie folosite pentru Pediatrie, argumentând caracterul urgent al măsurii prin faptul că imobilul spitalului de copii a fost încadrat, recent, în clasă de risc seismic.

"Vă reamintim că, în noiembrie anul trecut, conducerea Spitalului de Pediatrie Ploiești, singurul spital cu specific pediatric din județul Prahova, atrăgea atenția asupra faptului că actualele clădiri în care îşi desfășoară activitatea, în sistem pavilionar, în trei locaţii diferite, îndeplinesc cu greu cerințele privind circuitele funcționale şi sanitare, precum şi cele de siguranță a pacienților. Totodată, prin adresa Secretariatului General al Guvernului se solicita, în 09.12.2022, transmiterea în scris a manifestării ferme de preluare a unității sanitare CFR în rețeaua Consiliului Local al Municipiului Ploiești.

Din păcate, consilierii locali ploieșteni nu au considerat oportună preluarea spitalului CFR şi relocarea, în spațiile nefolosite de aici, a Spitalului de Pediatrie.
A trecut un an şi, prin adresa 7884/03.10.2023, Spitalul de Pediatrie Ploiești aduce la cunoștință faptul că, imobilul în care îşi desfășoară activitatea este încadrat în clasa II de risc seismic, conform raportului de expertiză tehnică", a anunțat Primăria Ploiești.

Aceasta ar fi a patra oară când edilul propune spre aprobare, Consiliului Local al Municipiului Ploiești, în regim de urgenţă, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului General CFR în reţeaua sanitară a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti.

Și Consiliul Județean Prahova și-a exprimat dorința, anterior, de a prelua administrarea Spitalului CFR.

 

Image