O nouă întâlnire cu autoritățile locale din Prahova, pe tema variantelor de traseu pentru A3 Ploiești – Brașov

O nouă întâlnire cu autoritățile locale din Prahova, pe tema variantelor de traseu pentru A3 Ploiești – Brașov

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că reprezentanți ai CNAIR au participat, recent, la o nouă întâlnire referitoare la variantele de traseu pentru A3 Ploiești – Brașov.

“În data de 15.07.2021, la sediul CJ Prahova, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți ai CNAIR, ai autorităților publice locale, precum și specialiști ai companiei Consitrans.

Scopul întâlnirii a constat în prezentarea variantelor de traseu (pe raza județului Prahova), propuse la acest moment pentru viitoarea Autostrada dintre Ploiești și Brașov, tuturor autorităților și terților implicați în procesul de avizare și aprobare a proiectului.

Totodată, au fost dezbătute aspecte referitoare la actuala/viitoarea strategie de dezvoltare a comunităților, astfel încât implementarea proiectului să nu producă un impact negativ asupra perspectivelor de dezvoltare locală”, au precizat, într-o informare transmisă ulterior, reprezentanții CNAIR.

Principala problemă o reprezintă alegerea traseului în zona montană, așa cum primarii din stațiunile de pe Valea Prahovei au atras atenția, cu prilejul unor ședințe de lucru derulate anterior.

“Autoritațile locale și-au exprimat disponibilitatea unei strânse colaborări cu reprezentanții CNAIR și Consitrans, scopul fiind acela de a preîntâmpina apariția unor blocaje în derularea contractului de servicii, implicit implementarea cu succes a acestuia”, au precizat oficialii CNAIR.

 

Image
Image
Image