O primărie din Prahova a fost închisă, după ce o angajată a fost confirmată cu coronavirus

O primărie din Prahova a fost închisă, după ce o angajată a fost confirmată cu coronavirus

O angajată a Primăriei Poiana Câmpina este infectată cu noul coronavirus. Femeia este internată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, iar 25 de persoane cu care a intrat în contact se află în auto-izolare. De asemenea, la nivelul instituției amintite vor avea loc ample proceduri de dezinfecție.

"Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a fost înregistrat primul caz de confirmare cu COVID-19 într-o primărie din județul Prahova.

Este vorba despre o angajată din administrația locală; aceasta prezentând simptomele specifice noului coronavirus. În primă fază, și-a contactat medicul de familie și, ulterior, a sunat la 112, fiind transportată cu o ambulanță la Spitalul CFR Ploiești. În urma testului, rezultatul a fost pozitiv, fiind transferată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, stabilind 25 de contacți care au intrat în auto-izolare, până in data de 27 aprilie. Nu a putut fi identificat contactul-sursă.

Primăria va rămâne închisă până la data precizată mai sus. Între timp, a început testarea angajaților de aici, urmând ca zilele următoare să sosească rezultatele primelor teste. Se vor face și ample proceduri de dezinfecție", a anunțat Prefectura Prahova, sâmbătă dimineață.

 

 

Image
Image
Image