Autorităţile locale au lansat un proiect inedit, de amplasare a unor panouri cu mesajul "Ploieşti, oraşul lui Caragiale" şi chipul marelui dramaturg în dreptul mai multor intrări rutiere în municipiu. Prima zonă aleasă este cea din vecinătatea Hipodromului, la intrarea dinspre Capitală, iar reacţia publică va decide cât de mult va fi extins proiectul.
Panourile sunt montate de Servicii de Gospodărire Urbană, la comanda administraţiei locale. Primul care a apărut a fost cel de pe sensul de ieşire, care conţine un chip al lui Ion Luca Caragiale, însoţit de mesajul "Vă aşteptăm să reveniţi în Ploieşti, oraşul lui Caragiale". SGU a început deja lucrul pentru montarea panoului de pe sensul de intrare, care, în mod firesc, are un mesaj de bun venit. Dacă mergem pe ideea că, din punct de vedere convenţional, accesul rutier cel mai apropiat de capitală este considerat intrarea într-o localitate, celelalte fiind ieşiri, putem spune că, practic, autorităţile au modernizat principala "poartă de intrare" în oraş, cu promisiunea că, în funcţie de reacţiile oamenilor, vor decide dacă extind proiectul şi în alte zone.
"Este un proiect lansat de administraţia locală, pentru moment s-au montat aceste panouri doar la intrarea dinspre Bucureşti, iar în funcţie de reacţia ploieştenilor dorim să montăm panouri similare la toate ieşirile unde sunt arborate steaguri. Ele se montează şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire şi sunt puţin diferite", ne-a declarat consilierul local Aurelian Tudor.
Pe reţelele de socializare au apărut deja mai multe fotografii cu primul panou, reacţiile fiind aproape în mod unanim pozitive, în special faţă de ideea în sine, poate mai puţin faţă de imaginea aleasă, una uşor naivă, aproape caricaturală, cu personajul având capul total disproporţionat în raport cu umerii şi cu mâna.
Revenind la idee, ea vine, practic, în continuarea unei iniţiative pe care a mai avut-o Primăria Ploieşti şi în primul mandat de primar al lui Andrei Volosevici, între 2008 şi 2012, când de asemenea au fost montate panouri personalizate, menite să le amintească oamenilor câte ceva despre istoria locului, la momentul respectiv autorităţile venind cu trei sugestii, una amintind de Caragiale, cealaltă legând rădăcinile oraşului de târgul domnesc al lui Mihai Viteazul şi, în fine, a treia amintind de "oraşul aurului negru".