Consiliul Județean Prahova a organizat, joi, o nouă ședință extraordinară, de îndată, pentru modificarea modificarea hotărârii de la finalul anului trecut, referitoare la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici, aferenți proiectului „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova - comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și Orașul Slănic”.
“Pentru ca proiectul să treacă în etapa următoare, respectiv etapa premergătoare aprobării finanțării proiectului, trebuie îndeplinite cerințele impuse de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare privind respectarea condițiilor cuprinse în Ghidul solicitantului și anexele acestuia. În sensul coroborării informațiilor cuprinse în documentația depusă spre aprobare la Autoritatea de Management și informațiile existente în platforma MySMIS, se supune aprobării Consiliului Județean modificarea Anexei nr.1 Documentația tehnico – economică, prevăzută la Art. 1 din Hotărârea nr. 174/15.12.2020 privind aprobarea documentaţiei tehnico - economice, a indicatorilor tehnico – economici, aferenți proiectului ”Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova- comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și Orașul Slănic”, în sensul înscrierii datelor corecte”, se arată în referatul de aprobare.
Peste jumătate dintre gospodării vor fi racordate la noua rețea
Modificarea se referă la numărul estimat de beneficiari, necesar pentru calcularea dimensiunii rețelei. ”Din totalul gospodăriilor individuale existente 15.592 (com. Vărbilău: 3599/ com. Dumbrăvești: 1373/ com. Vâlcănești: 1717 / com. Cocorăștii Mislii: 1275/ com. Cosminele: 652/ com. Aluniș: 1840/ com. Bertea: 1146/ com. Ștefești: 1040/ or. Slănic: 2950.), cât și a celor preconizate a se edifica, pentru calculul debitului pentru dimensionarea rețelei inteligente de distribuție gaze naturale s-a preconizat o rată de racordare de 51,57% a acestora”, mai precizează referatul de aprobare.
Valoarea totală a proiectului este de 150.989.246,41 lei (inclusiv TVA).
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!
Foto: arhiva Telegrama