Plata impozitelor locale se amână până la 30 iunie

Plata impozitelor locale se amână până la 30 iunie

Guvernul a decis amânarea termenului până la care pot fi plătite dările către bugetul local, până la 30 iunie. Decizia a fost luată în contextul epidemiei, pentru evitarea aglomerației și a cozilor formate în ultimele zile la ghișeele serviciilor Finanțe Locale.

Potrivit legii, termenul pentru plata impozitelor locale era 31 martie, pentru dările din prima jumătate a anului. În plus, cei care plăteau până la acea dată impozitul integral pe 2020 beneficiau de o bonificație de 10%. Astfel, multe persoane s-au înghesuit la ghișee, ca să beneficieze de reducere.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a anunțat că noul termen pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport este, anul acesta 30 iunie.

 "Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020. De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local. Aceste modificări urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgenta în prima ședință de guvern", a anunțat Florin Cîțu.

Image
Image
Image