PLOIEȘTI | Plata taxelor și a impozitelor locale se mai face, de acum, DOAR ON-LINE

PLOIEȘTI | Plata taxelor și a impozitelor locale se mai face, de acum, DOAR ON-LINE

Ca urmare a instituirii stării de urgență, Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești a anunțat că, de acum, toate plățile către bugetul local vor fi efectuate on-line. "Deoarece primul termen de plată a impozitelor datorate va fi prelungit, cetățenii pot plăti jumătate din cuantumul acestora până la data de 30 iunie, fără a li se calcula majorări de întârziere. De asemenea, pot beneficia de bonificația de 10 % pentru plata integrală, cu anticipație a impozitelor datorate, până la 30 iunie", au menționat reprezentanții SPFL Ploiești.

Tot on-line vor fi depuse și lucrările de declarare terenuri, imobile, autoturisme. "Termenul de declarare a bunurilor se va prelungi în mod corespunzător. Depunerea documentelor se va putea face, fără a fi pasibili de amendă, până la data de 30 iunie, chiar dacă se vor depăși cele 30 de zile prevăzute în lege ca obligatorii pentru declarare. Având în vedere că, pentru toate bunurile dobândite în cursul anului, impozitul se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor, contribuabilii nu vor fi afectați de aceasta decizie", au menționat reprezentanții SPFL Ploiești.

"Având în vedere că este o situație nouă, fără a avea o experiență anterioară, ne cerem scuze pentru eventualele disfuncționalități și vă asiguram că vom perfecționa în permanență procedurile de lucru în această perioadă", le-a transmis contribuabililor conducerea SPFL Ploiești.

Oficialii instituției au mai anunțat că, pentru a nu perturba activitatea imobiliară, la ghișeu se vor mai asigura activități de relații cu publicul, însă numai pentru lucrările în regim de urgență și pentru eliberarea certificatelor fiscale, iar accesul publicului va fi restricționat în sediile de pe Șos. Vestului și Bd. Independenței.

La sediul de pe str. Basarabi (actuala casierie), se vor înființa ghișee, după cum urmează :

  • Ghișeul Auto

- Radieri auto

- Declarări auto în regim de urgență

- Certificate fiscale

  • Ghișeu stabilire persoane fizice

- Declarări în regim de urgență

- Scoateri din evidență in regim de urgență

- Certificate fiscale

  • Ghișeu persoane juridice

- Declarări în regim de urgenta

- Scoateri din evidență în regim de urgență

- Certificate fiscale

  • Ghișeu Amenzi si popriri

- Documentații referitoare la amenzi

- Ridicări popriri

- Certificate fiscale

  • Ghișeu registratură

- Eliberare certificate fiscal

  • Ghișeu casierie

- Încasare taxe de urgență - Încasare amenzi în 15 zile

Programul de eliberare a documentelor mai sus menționate este :

 - Pentru lucrările depuse până la ora 12.00 – eliberarea lucrării va fi făcută în intervalul 15.00-16.30 din ziua depunerii.

 - Pentru lucrările depuse după ora 12.00 – eliberarea lucrării va fi făcută începând cu ora 9.00 a zilei următoare depunerii.

Cetățenii pot solicita informații și detalii la telefon, on-line sau pe pagina de Facebook.

Modalitățile de plată on-line a impozitelor și taxelor locale:

- Plata prin ghișeul unic al Sistemului Național Electronic de plată online cu Cardul Bancar GHISEUL.RO

- Plata online cu telefonul în aplicația pentru terminale mobile disponibilă pentru sistemele Android -si IOS.

Informații detaliate despre modalitatea de efectuare a acestor plăti sunt disponibile pe site-ul nostru www.spfl.ro – secțiunea MODALITĂȚI DE PLATĂ

Modalitățile de depunere a documentelor on-line:

- Pe adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , se pot depune declarații pentru stabilirea impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport, cereri pentru eliberarea certificatelor fiscale.

Toate cererile vor fi însoțite de documentele scanate precizate pe site-ul – www.spfl.ro, pentru fiecare tip de impozit în parte.

"Vom reveni cu precizări de fiecare dată când vor apărea noi acte normative care să ne vizeze activitatea", a mai transmis conducerea Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.

 

Image
Image
Image