PLOIEȘTI. Proiect de extindere a rețelei de apă, pe strada Fabricilor. De trei ani, locuitorii sunt alimentați cu cisterna

proiect retea apă str. fabricilor
Foto cu caracter ilustrativ
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Zeci de ploieșteni care locuiesc pe str. Fabricilor nu beneficiază de un serviciu esențial pentru un oraș cu statutul Ploieștiului. De mai mulți ani, aceștia primesc apă potabilă cu porția, pentru că rețeaua publică de alimentare nu ajunge până la locuințele lor.

 

Problemele au început la debutul pandemiei, când locuințele de aici, care erau alimentate cu apă de la Rafinăria Astra, au rămas fără acest serviciu. Utilizarea cisternei, care părea o soluție de  moment, a devenit permanentă. Acum se vorbește însă despre un proiect care să prelungească rețeaua publică și pe strada Fabricilor, la aceste gospodării ale căror proprietari trăiesc în condiții greu de asociat cu imaginea unui municipiu european.

Primăria Ploiești a anunțat, marți, că proiectul în acest sens va fi propus Consiliului Local de primarul Andrei Volosevici.

„Dezvoltarea și reabilitarea tuturor cartierelor din municipiul Ploiești este esențială pentru asigurarea condițiilor optime de trai și de reducere a discrepanțelor teritoriale şi sociale dintre acestea.

În momentul de față, locuitorii de pe strada Fabricilor primesc apă potabilă, zilnic, cu cisterna.

De aceea, în contextul dezvoltării urbane, propun consilierilor locali un proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor”, a declarat edilul.

Dacă proiectul va fi aprobat de consilierii locali, extinderea rețelei de apă se va realiza din conducta existentă pe Bulevardul Petrolul, care este alimentată din sursa de apă Crângul lui Bot, iar după finalizarea acestor lucrări va fi realizat și sistemul rutier.

 

 

 

Image