Scandal de proporţii în Primăria Ploieşti, de ziua de naştere a primarului! Nimeni din instituţie nu mai poate să emită viza de control financiar preventiv, ceea ce blochează complet toate plăţile municipalităţii şi, mai mult, le pune sub semnul întrebării pe cele făcute în ultimele două săptămâni. Situaţia pleacă, potrivit unor surse, după ce s-a descoperit că dispoziţia lui Adrian Dobre pentru delegarea dreptului de viză expirase din 17 ianuarie, descoperire făcută tocmai când edilul se afla în concediu şi îşi sărbătorea aniversarea.
Potrivit surselor nostre din Primăria Ploieşti, în prezent în instituţie sunt cel puţin patru persoane care întrunesc condiţiile impuse de lege pentru a putea să emită viza de control financiar preventiv. Adică binecunoscuta viză de plată, fără de care nu pot fi scoşi bani de la bugetul local. Se spune că există, teoretic, o excepţie, când primarul, administratorul public sau viceprimarii pot să treacă peste lipsa vizei şi să aprobe plăţi pe propria semnătură, însă istoria recentă ne-a demonstrat, mai ales dacă ne amintim de scandalul blocajelor de la începutul mandatului, că nimeni nu îşi asumă această responsabilitate. Mai pe româneşte, Primăria Ploieşti e în situaţia în care, practic, are plăţile blocate.
Situaţia a fost descoperită vineri, când s-a constatat că dispoziţia anterioară prin care Adrian Dobre delegase dreptul de semnătură către subalterni expirase, conform surselor noastre, din data de 17 ianuarie. Când au constatat problema, niciunul dintre cei patru funcţionari n-a mai vrut să îşi asume aprobarea vreunei plăţi. Pentru că edilul îşi luase concediu, n-a avut cum să îndrepte situaţia şi să emită o nouă dispoziţie în acest sens. Sigur, în privinţa plăţilor viitoare, lucrurile ar putea fi drese zilele acestea, prin emiterea unei noi dispoziţii. Marea problemă rămâne cu privire la plăţile efectuate deja, care, în lipsa vizei, riscă să fie anulate de drept!
Zvonurile spun că vineri a fost o zi extrem de tensionată în Primăria Ploieşti, cu un scandal de proporţii între factorii de decizie rămaşi la muncă şi unii dintre funcţionari. Au fost ameninţări din ambele tabere, iar la un moment dat s-a luat în calcul inclusiv o plângere la Poliţie, pentru hărţuiri constante la locul de muncă.