Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, solicită rezilierea contractelor între Parcul Industrial Brazi și EcoBurn

Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, solicită rezilierea contractelor între Parcul Industrial Brazi și EcoBurn

Iulian Dumitrescu a cerut, marți, societății Brazi Industrial Parc S.A., la care acționar unic Consiliul Județean Prahova, să ia toate măsurile prevăzute de lege în vederea rezilierii sau încetării contractelor încheiate cu ECO Burn SRL. Acum câteva zile, conducerea Parcului Industrial l-a pe președintele CJ ECO Burn SRL nu și-a respectat obligațiile asumate prin contractele semnate cu Brazi Industrial Parc S.A.

”Nu voi permite ca județul Prahova să mai miroasă a cadavre arse și să fie groapa de gunoi a României. Prea mult timp, cei aproape 350.000 de locuitori din Ploiești și zonele învecinate au fost otrăviți, sufocați de gaze provenite din arderea unor deșeuri periculoase, iar instituțiile locale și centrale au stat cu mâinile în sân. Am datoria să dezamorsez această bombă ecologică, acest atentat la sănătatea oamenilor care este poluarea, și fiți siguri că o voi face”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Incineratorul de deșeuri periculoase, inclusiv medicale, administrat de ECO Burn SRL este amplasat în Parcul Industrial Brazi. Inaugurat în 2011, acesta a stârnit indignarea locuitorilor din zonă din cauza presupuselor efecte nocive la adresa sănătății, dar și a mirosurilor emanate, greu de suportat.

„Încurajez parcurile industriale din județ să găzduiască afaceri construite cu respect față de cetățeni și față de mediu, care să aducă plus valoare comunităților în care trăim”, a declarat Iulian Dumitrescu, în contextul transmiterii acelei solicitări către Parcul Industrial Brazi.

 

 

 

 

 

Image
Image
Image