Primăria Ploieşti va cumpăra un aparat de diagnostocare rapidă a coronavirusului

Primăria Ploieşti va cumpăra un aparat de diagnostocare rapidă a coronavirusului

Reunit marţi într-o şedinţă de urgenţă, desfăşurată cu uşile închise, Consiliul Local Ploieşti a aprobat rectificarea bugetului local pe 2020, pentru a permite achiziţionarea unui aparat de diagnosticare a infectărilor cu noul coronavirus COVID-19.

Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a municipalităţii, proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul Dobre şi a vizat luarea unei sume de 400.000 de lei din fondul de rezervă - care era în valoare de un milion şi era deja rezervat, printr-o hotărâre anterioară, pentru cheltuieli de carantină şi alte urgenţe generate de coronavirus - şi transferarea ei către Spitalul de Pediatrie.

La finalul şedinţei, Adrian Dobre a anunţat pe pagina sa de Facebook că banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea unui dispozitiv medical care să permită diagnosticarea în câteva ore. "Astăzi, a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local prin care am alocat suma de 400 mii lei pentru achiziționarea unui aparat Real-Time PCR, pentru depistarea noului coronavirus. Aparatul va fi pus la dispoziția medicilor specialiști ploieșteni. În costul aparatului este inclus și kitul de teste. Vă reamintesc că problemele întâmpinate de dumneavoastră, în contextul actual al epidemiei de coronavirus COVID-19, trebuie semnalate la numerele de telefon ale Direcției de Sănătate Publică Prahova 0244/407 776, 0244/407780, 0244/407760, 0244/595402", a transmis primarul municipiului Ploieşti.

Image
Image
Image