Primarul Dobre spune că n-are "prea multe regrete" din 2019 şi că va candida anul viitor pentru un nou mandat

Primăria Ploieşti încheie anul cu bugetul aproape pe zero, dar cheltuieli de vreo 13 milioane de lei angajate în 2019 şi care vor fi plătite în 2020, a anunţat primarul Adrian Dobre, care spune că va candida pentru un nou mandat şi că e mulţumit de rezultatele administraţiei locale din acest an, în contextul cotelor reduse primite de la bugetul de stat.

"Dacă mă uit cu ce buget am lucrat, prea multe regrete nu am. Ce mă apasă e că sunt societăţi ale administraţiei locale care, chiar şi în condiţiile bugetare actuale, puteau să dea o altă faţă Ploieştiului. A existat o disfuncţionalitate de comunicare, care a dus la o situaţie care eu zic că putea fi altfel depăşită", a declarat Adrian Dobre, cu referire la alocările slabe venite în 2019 de la bugetul de stat. Edilul a mai spus că muncipalitatea a primit pe final de an, printr-o rectificare, încă 10,3 milioane de lei de la Guvern, ceea ce îi va permite să încheie 2019 cu o diferenţă foarte mică între venituri şi cheltuieli, în contextul în care o parte din cheltuielile generate în ultimul trimestru vor fi plătite anul viitor. "O să rămânem cu o presiune destul de mare pe bugetul anului viitor", a mai declarat Adrian Dobre, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul Primăriei Ploieşti.

Întrebat de jurnalişti dacă va candida la alegerile locale din 2020 pentru un nou mandat, primarul a spus că a avut deja discuţii în interiorul partidului şi că va candida, dorindu-şi să ducă la final proiectele europene la pregătirea cărora a lucrat în actualul mandat. Referitor la realizările lui 2019, Adrian Dobre a enumerat lucrările la extinderea caalizării şi asfaltări, dând exemple din cartierele Eroilor, Buna-Vestire şi Albert, şi achiziţia celor opt autobuze electrice aduse luna aceasta.

Image
Image